Új autó vásárlása. Várjak vele, mennek le még az árak, avagy nem várható csökkenés?
Figyelt kérdés
2023. márc. 10. 06:06
1/5 anonim válasza:
Én most használtat tervezek venni, nem sietem el, mert úgy vagyok vele addig kamatozik, azt viszont látom hogy 2020 óta stagnáltak, vagy talán még 10%al emelkedett is néhány modell ára, mert akkor is ezeket néztem, csak nem volt rá pénzem ezért inkább vettem egy jóval régebbit.
2/5 anonim válasza:
Csökkenés miért lenne? Az akkor lenne, ha defláció lenne Magyarországon. Ez a veszély a következő években pedig nem fenyeget. Elvileg az év második felétől várják, hogy a 25% körüli infláció mérséklődjön. De a mérséklődés sem azt jelenti, hogy akkor olcsóbbak lesznek az árak. Hanem kisebb mértékben fognak emelkedni, mint eddig.
3/5 anonim válasza:
Rövid távon nem várható árcsökkenés, sőt...
Sok márkakereskedőnél nem is lehet rögzített áron új autót rendelni.
Nagyon hosszú határidőket is adhatnak, pl egy, másfél év és nincs árgarancia, ami azt is jelentheti, hogy amikor megjön az autó, akkor közlik a végleges árat.
Első körben most nem is az ár az érdekes, hanem hogy mikor jön meg az autó.
A használt autó árakat is az nyomta fel, hogy nincs az igényekhez elegendő számú új autó, sok cég lényegesen több ideig használja a lízingelt autóit, azok hiányoznak a piacról, felnyomják a régebbi tipusok árait is.
5/5 anonim válasza:
Nem várható árcsökkenés, az autógyárak még mindig nem győzik teljesíteni a megrendeléseket, így a kínálat szűkebb, mint a kereslet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!