Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A szedán vagy a SUV képvisel...

A szedán vagy a SUV képvisel magasabb kategóriát?

Figyelt kérdés

2023. márc. 9. 18:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Milyen értelemben? Minőség, vagy "presztízs"?

Tapasztalatom szerint egy átlagos szedán fényévekkel jobb, mint egy átlagos SUV. A SUV-oknak vannak komoly problémái, amikre a drágább típusokban fordítanak figyelmet, az olcsóbbakban annál kevésbé. Például a Dacia Duster alatt is a lehető legolcsóbb, legalapvetőbb futómű van, amivel úgy ringatózik, mint egy hajó a szélviharban és 90-nél már halálfélelmem van benne. Ha figyelmen kívül hagyom azt, hogy személy szerint nem szeretem a SUV-okat és a kettő közül kellene választanom átlagos büdzsével, akkor nincs az az isten, hogy SUV-ot vennék. Drágább árkategóriában talán, de az 20 millió fölött kezdődik, alatta egészen biztosan nem.

2023. márc. 9. 18:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy "magasbb kategória"?
2023. márc. 9. 18:38
 3/13 A kérdező kommentje:
Presztízs, pl. egy A6-os vagy egy Q7-es Audi a magasabb kategória?
2023. márc. 9. 18:46
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Ez a kerdés arkategória nelkül kicsit suta.

Egy S Merci vs Duster...

Viszont ha latsz egy ugyan olyan méretű és arkategóriajú sedant meg egy SUV-t kb azonos motorral, akkor a sedan kezesebb nagy sebességnél, cserébe nem annyira jó a panoráma belőle. Kinek mi.

2023. márc. 9. 18:46
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
#3 Hát sajnos manapság a SUV. Fingom sincs miért, idióta jószág és mint írtam #1-ben, minőség terén sokkal jobb egy szedán. De ne is keressünk benne logikát, egy bizonyos körben (10-12 éves értelmi szintűek) egy lerúgott E46 is menő, szóval minden kreténségnek megvan a maga keletje.
2023. márc. 9. 18:50
 6/13 A kérdező kommentje:
Melyiket drágább fenntartani?
2023. márc. 9. 19:31
 7/13 anonim ***** válasza:

Ezek nem kategóriákat képviselnek, hanem kasztni formát.

Kb mintha azt kérdeznéd, hogy a szőke vagy a barna emberek esznek-e többet. Végtelenül ostoba kérdés.

2023. márc. 9. 20:30
 8/13 anonim ***** válasza:
92%
De tényleg! A tipikus suvok hogy viselkednek nagyobb sebességnél? Kíváncsi vagyok, mennyire szélérzékenyek.
2023. márc. 9. 20:43
 9/13 anonim ***** válasza:

Presztízs.... legértelmetlenebb szó ott ahol a KRESZ vonatkozik minden járműre. Max annyi lesz a diferencia, hogy nem simán küldenek el melegebb éghajlatra, hogy a paraszt xy( mindenki tegyen ide egy átlag márkát )-os, hanem mondjuk cifrábban, hogy a paraszt xy-os, azt hiszi neki lehet mert van pénze.

A másik oldalról meg igazából már a kutyának nem tűnik fel egy SUV-ra a forgalomban annyira az átlag utcakép részei lettek.

2023. márc. 9. 22:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
#8 Nagyon. Mint mondtam, a drágábbak kiküszöbölik ezt a problémát. Robosztusabb futómű, aktív felfüggesztés. Még így is eléggé borulékonyak amúgy, de alapvetően így már élhetőek, csak hát ennek ára van, ezért is mondtam, hogy 20 millió alatt tuti nem vennék SUV-ot. Az olcsóbbak alatt sima mezei McPherson van elöl és fix híd hátul, max kereszt stabilizátort még bedobnak alá és ennyi. Dacia Duster, Suzuki (Grand) Vitara, stb, mind egy halál közeli élmény 80 fölött, vagy akár alatta is ha fúj a szél.
2023. márc. 10. 04:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!