Hogyan érdemes autót venni?
Igazából a kocsi állapotára gondolok.
Lehet, hogy jónak tűnik az autó és látszólag nincs rajta semmi hiba, viszont azért érdemes szerelővel átnézetni nem?
Én most vettem autót.
Helyben felhivtam egy pár szerelőt, és vásárlás előtt elvittem egy állapotfelmérésre. 8 oldalas pontos leírást kaptam az autóról. 25ezer volt, de megérte.
"látszólag nincs rajta semmi hiba"
Az a gond, hogy az autón általában nem RAJTA van a hiba, hanem BENNE. Szóval nem egyszerű.
Az erre szakosodott emberek a használt autó átvizsgálók, állapotfelmérők. Gyakorlatuk van ebben és többnyire a helyszinen vizsgálják meg az autót. Még vétel előtt.
"Vehetsz újat is, olyan 2-3 évig talán nem vele probléma."
Ez a legnagyobb marhaság amiket hallok manapság. Ez nem tervezett elavulás, csak mivel egyre bonyolultabb technika van beléjük építve, sokkal jobban oda kell figyelni a karbantartásokra, időszakos szervízekre. Bármelyik új autó simán elmegy 10-15 évet (vagy 3-400 ezer km-t), csak meg kell adni neki a törődést. Régen igénytelenek voltak az autók, azért van berögződve ez a régen minden jobb vót mentalitás. El kell fogadni, hogy a mai autók amennyivel többet nyújtanak, annyival joban oda is kell rájuk figyelni.
És most a konstrukciós hibákat ne vegyük figyelembe, mert abból régen is volt dögivel.
"Vehetsz újat is, olyan 2-3 évig talán nem vele probléma. "
1 éves autót vettem 2020-ban, azóta is gond nélkül megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!