Motorolajos flakon "könnyezik" ez normális?
Olajcserénél maradt egy egész literes bontatlan motorolaj, biztos ami biztos alapon be tettem a csomagtartó tárolórekeszébe hogy ha esetleg kellene kéznél legyen. Ez volt 4 hónapja. Ma nyitom ki, a flakon alatt olajos a tároló, több minden ami alatta volt olajos lett. Észre vettem hogy a flakon oldalán ahol az összeeresztés van, ott olajos és onnan folyik le. De már boltban is jártam így, hogy a flakon alatt csupa olaj volt.
Csak úgy érdekességképp, az ilyen flakonoknál miért könnyezik az olaj?
"Az olaj molekulája sokkal kisebb mint pl a vízé"
Nem hiszem, hogy a H2O-nál kisebb lenne bármelyik olajmolekula, amik tipikusan hosszú szénláncú molekulák. :)
Ilyesmik:
De még ha meg is szökne pár renegát olajmolekula, akkor sem tocsogna az olajban a csomagtartó.
Itt valószínűleg a flakon hegesztése engedett el vagy a kupak nem záródik jól és a lötyögéskor szivárog.
"Az olaj molekulája sokkal kisebb mint pl a vízé"
Ezt azért gondold át még egyszer! Hogy lenne kisebb egy hosszú szénlánc egy három atomos relatív kis molekulánál?!
Kérdező, én is jártam hasonlóan. Csak és a fáradt olajat töltöttem vissza a motorolaj eredeti kannájába, hogy ha majd a hulladékudvar felé járok, le tudjam adni. A kannát kívülről természetesen teljesen tisztára és szárazra takarítottam, hogy ne kenjen össze semmit a garázsba. A kupakot jó szorosan rátekertem. Folyamatosan azt tapasztalom, hogy a kupaknál kívül megjelenik az olaj és szépen folyik végig lefelé a kanna alá. Pedig nincs is lötyögtetve, nem bolygatja senki. Akárhányszor letörölöm, pár hét múlva megint csurom olaj.
(Nem hinném, hogy márkától függ a jelenség. Esetemben LiquiMoly olajról van szó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!