Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorolajos flakon "könnyezik"...

Motorolajos flakon "könnyezik" ez normális?

Figyelt kérdés

Olajcserénél maradt egy egész literes bontatlan motorolaj, biztos ami biztos alapon be tettem a csomagtartó tárolórekeszébe hogy ha esetleg kellene kéznél legyen. Ez volt 4 hónapja. Ma nyitom ki, a flakon alatt olajos a tároló, több minden ami alatta volt olajos lett. Észre vettem hogy a flakon oldalán ahol az összeeresztés van, ott olajos és onnan folyik le. De már boltban is jártam így, hogy a flakon alatt csupa olaj volt.

Csak úgy érdekességképp, az ilyen flakonoknál miért könnyezik az olaj?

2023. márc. 7. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
3%
Az olaj molekulája sokkal kisebb mint pl a vízé így az ilyen szemmel tökéletesnek mondott illesztésnél is "átszökhet" pár molekula.
2023. márc. 7. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Rossz a hegesztés akkor.
2023. márc. 7. 21:23
 3/6 BalazsBence ***** válasza:
Eredeti az olaj, nem hamisítvány? Egy valamirevaló olajnál, ha bontatlan a flakon, akkor ez szerintem nem normális. Én visszavinném oda, hol vetted, és reklamálnék. Ha nem jutsz velük dűlőre, akkor esetleg fogyasztóvédelem. Vagy hamisívány, vagy selejtes.
2023. márc. 7. 22:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Az olaj molekulája sokkal kisebb mint pl a vízé"

Nem hiszem, hogy a H2O-nál kisebb lenne bármelyik olajmolekula, amik tipikusan hosszú szénláncú molekulák. :)

Ilyesmik:

[link]

De még ha meg is szökne pár renegát olajmolekula, akkor sem tocsogna az olajban a csomagtartó.

Itt valószínűleg a flakon hegesztése engedett el vagy a kupak nem záródik jól és a lötyögéskor szivárog.

2023. márc. 7. 22:06
 5/6 A kérdező kommentje:
#3 Eredeti, sőt még eredeti Castrol olajnál is láttam ilyet. Oké nem az hogy ömlik az olaj belőle, de ez alatt a pár hónap alatt pár cseppet átengedet.
2023. márc. 8. 06:27
 6/6 anonim ***** válasza:

"Az olaj molekulája sokkal kisebb mint pl a vízé"

Ezt azért gondold át még egyszer! Hogy lenne kisebb egy hosszú szénlánc egy három atomos relatív kis molekulánál?!

Kérdező, én is jártam hasonlóan. Csak és a fáradt olajat töltöttem vissza a motorolaj eredeti kannájába, hogy ha majd a hulladékudvar felé járok, le tudjam adni. A kannát kívülről természetesen teljesen tisztára és szárazra takarítottam, hogy ne kenjen össze semmit a garázsba. A kupakot jó szorosan rátekertem. Folyamatosan azt tapasztalom, hogy a kupaknál kívül megjelenik az olaj és szépen folyik végig lefelé a kanna alá. Pedig nincs is lötyögtetve, nem bolygatja senki. Akárhányszor letörölöm, pár hét múlva megint csurom olaj.

(Nem hinném, hogy márkától függ a jelenség. Esetemben LiquiMoly olajról van szó.)

2023. márc. 8. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!