Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudhatnám meg biztosan,...

Honnan tudhatnám meg biztosan, hogy képes ennék autót vezetni?

Figyelt kérdés

Elmúltam 30, de még mindig nincs jogosítványom. Ez különösebb gondot nem okoz, Budapesten élek, és nincs rá szükségem a mindennapokban, viszont felmerül rendszeresen, hogy azért jól jönne. Most lenne is időm foglalkozni vele.

Viszont a gond, nem tudom, van-e értelme belefognom. Szellemi szinten talán nem gond az egészet megértenem, viszont van egy izombetegségem, ami miatt kevésbé bírom a fizikai megterhelést, hamarabb elfáradok, főleg ha hosszabb ideig tart és alacsony intenzítású (értsd: ha pl. percekig kell csavaroznom, elfárad a kezem, görcsölni kezd). Nem tudom, egy autó vezetése mennyire megterhelő (pl. folyamatosan a korményon tartani a kezemet stb.)

2023. márc. 6. 08:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Azt kibírja. És a való életben amúgyis nagyon-nagyon ritka, hogy pár percnél tovább egyenletesen kellene tartanod a gázon a lábadat. Autópályán is forgalomtól függően fékezni kell, nagyobb kell gázt adni, ugyan ez városban és országúton is. Ahol meg sokáig lehet egyenletesen haladni, arra meg ott a tempomat.
2023. márc. 6. 10:06
 12/27 anonim ***** válasza:
#9 Autópályán-autóúton valóban nagyon jó a tempomat, de a 4-esnek még nem kiépített szakaszán pl. esélyed sincs normálisan használni, ott bizony folyton nyomja az ember a gázpedált városon kívül.
2023. márc. 6. 10:07
 13/27 anonim ***** válasza:
#12 de erről beszélek, hogy ahol nem tudsz tempomattal menni, ott eleve nem kell folyamatosan nyomni a gázpedált, mert lassítanod, gyorsítanod kell, tehát nem egyenletesen haladsz.
2023. márc. 6. 10:14
 14/27 anonim ***** válasza:
#13 De nagyon ritkán és nagyon kis időre fogod elengedni teljesen a gázt. Valamennyi nyomást szinte mindig ki fogsz fejteni. Amikor kezdő voltam, simán begörcsölt a vádlim 200km után.
2023. márc. 6. 10:22
 15/27 anonim ***** válasza:
De akkor megint visszatérünk az eredeti dologra, hogy ha csak nagyon ritkán kell elvenni a gázról a lábadat, akkor ott indokolt és lehetséges a tempomat használata.
2023. márc. 6. 10:28
 16/27 anonim ***** válasza:
#15 Valakinek biztos, amikor folyton-folyvást 80-120 között változik a sebességem, szerintem felesleges macera a tempomattal szórakozni.
2023. márc. 6. 11:05
 17/27 anonim ***** válasza:

Saját magadnak mondasz ellent.

Előbb ezt írtad:

"De nagyon ritkán és nagyon kis időre fogod elengedni teljesen a gázt."

Most meg azt írod, hogy folyton-folyvást változik a sebességed. Akkor most döntsd már el mi az igazság :D

2023. márc. 6. 11:08
 18/27 anonim ***** válasza:
#17 Miért, csak úgy lehet sebességet változtatni, hogy TELJESEN elengedem a gázt? Ha lassítani akarok valaki mögé, amíg nem tudom megelőzni, időben kezdem, nem feltétlenül teljes motorfékkel, csak éppen kicsit visszaveszem a gázt.
2023. márc. 6. 11:24
 19/27 anonim ***** válasza:
De az megint nem egyenletes, értsd már meg!!!! Ha jobban vagy kevésbé nyomjuk a gázt az ugyanúgy mozgás, tehát nem gémberedik el a láb. Édes istenem hogy ezt tényleg magyarázni kell...
2023. márc. 6. 11:56
 20/27 anonim ***** válasza:
"van egy izombetegségem, ami miatt kevésbé bírom a fizikai megterhelést, hamarabb elfáradok, főleg ha hosszabb ideig tart és alacsony intenzítású (értsd: ha pl. percekig kell csavaroznom, elfárad a kezem, görcsölni kezd)" - csavarozás közben sem egyenletes erőt fejtesz ki, hanem periodikusat. Hiába nyomja hol jobban,hol kevésbé, ha mindig nyomnia kell valamennyire.
2023. márc. 6. 12:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!