Honnan tudhatnám meg biztosan, hogy képes ennék autót
vezetni?
Figyelt kérdés
Elmúltam 30, de még mindig nincs jogosítványom. Ez különösebb gondot nem okoz, Budapesten élek, és nincs rá szükségem a mindennapokban, viszont felmerül rendszeresen, hogy azért jól jönne. Most lenne is időm foglalkozni vele.
Viszont a gond, nem tudom, van-e értelme belefognom. Szellemi szinten talán nem gond az egészet megértenem, viszont van egy izombetegségem, ami miatt kevésbé bírom a fizikai megterhelést, hamarabb elfáradok, főleg ha hosszabb ideig tart és alacsony intenzítású (értsd: ha pl. percekig kell csavaroznom, elfárad a kezem, görcsölni kezd). Nem tudom, egy autó vezetése mennyire megterhelő (pl. folyamatosan a korményon tartani a kezemet stb.)
Azt kibírja. És a való életben amúgyis nagyon-nagyon ritka, hogy pár percnél tovább egyenletesen kellene tartanod a gázon a lábadat. Autópályán is forgalomtól függően fékezni kell, nagyobb kell gázt adni, ugyan ez városban és országúton is. Ahol meg sokáig lehet egyenletesen haladni, arra meg ott a tempomat.
2023. márc. 6. 10:06
12/27 anonim válasza:
#9 Autópályán-autóúton valóban nagyon jó a tempomat, de a 4-esnek még nem kiépített szakaszán pl. esélyed sincs normálisan használni, ott bizony folyton nyomja az ember a gázpedált városon kívül.
2023. márc. 6. 10:07
13/27 anonim válasza:
#12 de erről beszélek, hogy ahol nem tudsz tempomattal menni, ott eleve nem kell folyamatosan nyomni a gázpedált, mert lassítanod, gyorsítanod kell, tehát nem egyenletesen haladsz.
2023. márc. 6. 10:14
14/27 anonim válasza:
#13 De nagyon ritkán és nagyon kis időre fogod elengedni teljesen a gázt. Valamennyi nyomást szinte mindig ki fogsz fejteni. Amikor kezdő voltam, simán begörcsölt a vádlim 200km után.
2023. márc. 6. 10:22
15/27 anonim válasza:
De akkor megint visszatérünk az eredeti dologra, hogy ha csak nagyon ritkán kell elvenni a gázról a lábadat, akkor ott indokolt és lehetséges a tempomat használata.
2023. márc. 6. 10:28
16/27 anonim válasza:
#15 Valakinek biztos, amikor folyton-folyvást 80-120 között változik a sebességem, szerintem felesleges macera a tempomattal szórakozni.
2023. márc. 6. 11:05
17/27 anonim válasza:
Saját magadnak mondasz ellent.
Előbb ezt írtad:
"De nagyon ritkán és nagyon kis időre fogod elengedni teljesen a gázt."
Most meg azt írod, hogy folyton-folyvást változik a sebességed. Akkor most döntsd már el mi az igazság :D
2023. márc. 6. 11:08
18/27 anonim válasza:
#17 Miért, csak úgy lehet sebességet változtatni, hogy TELJESEN elengedem a gázt? Ha lassítani akarok valaki mögé, amíg nem tudom megelőzni, időben kezdem, nem feltétlenül teljes motorfékkel, csak éppen kicsit visszaveszem a gázt.
2023. márc. 6. 11:24
19/27 anonim válasza:
De az megint nem egyenletes, értsd már meg!!!! Ha jobban vagy kevésbé nyomjuk a gázt az ugyanúgy mozgás, tehát nem gémberedik el a láb. Édes istenem hogy ezt tényleg magyarázni kell...
2023. márc. 6. 11:56
20/27 anonim válasza:
"van egy izombetegségem, ami miatt kevésbé bírom a fizikai megterhelést, hamarabb elfáradok, főleg ha hosszabb ideig tart és alacsony intenzítású (értsd: ha pl. percekig kell csavaroznom, elfárad a kezem, görcsölni kezd)" - csavarozás közben sem egyenletes erőt fejtesz ki, hanem periodikusat. Hiába nyomja hol jobban,hol kevésbé, ha mindig nyomnia kell valamennyire.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!