Tetszik az új trend az irányjelzők esetében?
Látható, hogy pulzálva villog az irányjelző, kivéve a visszapillantóban lévő. A Mazda mérnökei is nemrég jelentették be, hogy szívveréshez hasonló lesz az irányjelzőjük, elég jól néz ki, van róla videó, másabb, mint ezen a BMW-n. Szerintem emberibb ez a fajta villogás, mint a hirtelen felvillanó fény.
Úgy látom, sikerült feltalálni a spanyolviaszt. Valamikor réges-régen, mikor még az izzónak nevezett, mára már a feledés homályába veszett eszközök világítottak az irányjelzőkben, ilyen módon villogtak. Az izzónak ugyanis bekapcsolás után volt némi felmelegedési ideje, ami szabad szemmel is látható volt. Mikor a LED-ek felváltották az izzókat, jött a manapság ismert, stroboszkópra hasonlító, éles villogás, mert a diódáknál a fényerő sokkal gyorsabban változik. Erre most valamelyik beszállítónál rájöttek, hogy tudnak ám ők dimmelős áramkört is gyártani - mondjuk ez már évtizedek óta létezik, csak eddig nem lehetett volna külön fejlesztésként eladni.
Mivel én olyan öreg vagyok, hogy még emlékszem az izzókra is, sőt, a saját autómban is az villog az irányjelzőben, ezért nem esem hanyatt ettől a találmánytól. Mivel BMW-ről van szó, a hazai utakon úgysem fogom látni működés közben, csak a járdán, vészvillogóként.
Ezeket úgy hívják, hogy az élet apró örömei. Valakinek tetszik, valaki foglalkozik vele, valakinek örömet okoz, ugyanez fordítva. Nem kell ennyire felhúznod magad rajta.
Marketing bullshit.
Arra jó az egész, hogy az autósújságokban születik pár cikk a mazdáról.
Egyébként nem tetszik, ahogy már anno az audi futófényes indexe sem tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!