Mi ez az új trend, hogy az autósok nem veszik figyelembe a piros lámpát?
Vad kelet...
De mi lenne veled ha elkerülnél még keletebbre? Lehet agyvérzést kapnál az ottani moráltól.
Szomorú, hogy a moderátor nem lát kivetnivalót a kérdésben, mikor az egyértelműen csak veszekedés.
Sokan átmennek a narancssárgán, piroson is. Ezt tény. Még buszok is. De nem új ez, nem veszem észre, hogy most több lenne ilyen, mint 2-3 éve.
Írják itt előttem a jobbra kanyarodást. Ezzel gyakran találkozom. Nekem előbb van zöld (nem ok nélkül), mint a gyalogosnak, de előtt elindulnak, így nem tudok előttük átmenni. A másik az, hogy a zebra után, az úttesten is üvöltözik, hogy zöld a lámpa.
Nincs ilyen trend szerintem, max. peched volt. Az ugyanis a làmpás kereszteződések forgalmas voltából fakadóan szépen előjönne a baleseti statisztikákban is.
Viszont reflektálnék arra, hogy a zöld jelzés úgymond nem véletlenül kezdődik előbb az autósoknak és csak utána a gyalogosoknak. Ez így is van, de NEM azért, hogy az autós még a gyalogosok előtt be tudjon kanyarodni. Inkább csak azért, mert a keresztező irány kiürítési ideje a zebráig mérve kb. 1 mp-cel hosszabb, mint az azzal párhuzamos forgalmi sáv széléig. Ahol a làmpaprogram miatt ez nem szempont, ott inkább a gyalogosoknak van előnyitás, hogy ők mielőbb a kanyarodó forgalom làtóterébe kerülhessenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!