Fékolaj cserét elhúzhatom egy darabig?
Az autóm (3 éves Mini Cooper S) már pirosan figyelmeztet, hogy mindenképp fékolaj-csere szükséges (februárban lett volna esedékes). Úgy néz ki csak április közepén jutok el odáig, hogy ez meglegyen.
Ez még rendben van? Nem "tilt le" az autó, ugye?
Fékolajat ne cserélj, mert olyan nincs. Fékfolyadék létezik, az autótípustól függően 2-3-4 évente cserélni kell.
Ha február helyett áprilisban cserélteted abból nem lesz baj, de azért ilyen dolgot érdemes időben elvégeztetni.
1. Tudom, ezért is tettem fel a kérdést, mert reméltem ennyi késedelem még nem nagy gond.
2. Upsz :) OK, köszönöm, mindenképp meglesz mihamarabb.
Hallottam már olyat is, hogy valaki 10 évig nem cseréltette, ez azért nagyon durva.
Fékfolyadéknél elsődleges probléma, hogy felveszi a levegőből a párát és ezéltal csökken a forráspontja, ami abban mutatkozik, hogy durvább, hosszantartó fékezésnél beeshet a fékpedál.
Ha meg szeretnél nyugodni, akkor kérd meg a szervízt, hogy mérjenek rá, ez egy pár perces művelet, ennyi idejük meg csak van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!