Ha munkámból adódóan sokat kell autóznom többnyire saját költségen, vajon érdemes a mostani autóm helyett ilyen keveset fogyasztó, de használt miniautót vennem?
Jelenleg egy 7 éves Opel Astra K kombi 1.6 automata dízellel járok és vegyes használattal fogyaszt 6.5-7l/100km. Azt mondták nekem a szervizben a szerelők ennél jobb fogyasztást ne is várjak tőle.
Mit tanácsoltok, érdemes lenne eladni és venni helyette valamelyiket az itt felsoroltak közül?
Az a gond, vidéken, alföldön élek és napi 2*45km-t kell utaznom autóval és csak a minimális 18Ft/km térítést fizetik így sajnos elég sok elmegy az alapban nem túl sok fizetésemből üzemanyagra.
Én sajnos nem értek a témához, ha tudna itt tanácsot adni olyan aki benne van a témában, nagyon hálás lennék.
Szerintem ki tudod hozni 6 literből az Opelt, ha jobban odafigyelsz, hogy takarékosan vezess. Ezeknél a miniautóknál szerintem túl nagy árat fizetsz komfort és biztonság terén. Ha sokat mész, akkor nő a kockázat, és még jobban felértékelődik a biztonság.
Ha albérletben vagy, és beválik a munkahely, akkor megfontolandó a költözés is. Ha nem ér meg ez a meló ennyi utazást, akkor pedig érdemes folyamatosan nézelődni, hátha akad jobb állás.
Ha sokat kell autóznod, akkor olyan autód legyen, amiben kényelmesen ülsz, jó a derekadnak, kevésbé fáradsz el benne vezetés közben és biztonságos.
Csak ezek után következhet a fogyasztás!
Nekem pl. egy Toyota Corollám van, semmiképpen se cserélném másra, ha a munkám miatt sokat autóznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!