Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a különbség sima 2.5 v6 és...

Mi a különbség sima 2.5 v6 és az st200 2.5 v6 között?

Figyelt kérdés

Ford Mondeo 2.5 v6 az egyik sima 170le az st200 pedig 205le.

Ugyanaz a konstrukció úgy tudom,mit változtattak? Miben másabb egyik a másiknál?

2023. febr. 25. 22:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#10 El vagy csúszva a számokkal. Fogalmam sincsen melyik autót számolod bele a sorba, de egy számmal akkor is csúsztatsz.

Szívesen meghallgatnám azt is, hogy milyen egyéb módosításokon esett át az a motor, ha valaki ezt megmondta neked, akkor kérlek taníts. :)

2023. febr. 26. 15:19
 12/17 A kérdező kommentje:

A helyzet az hogy te csúsztatod a számokat.

Tehát az első mondeo (mk1) 1992 től kezdték el gyártani egészen 1996-ig,ebbe is volt már 2.5 v6 (a kérdésem nem erre a típusra irányult)

Jött a második mondeo (mk2) amit amit 1996-tól kezdtek gyártani 2000-ig (szokták emlegetni az mk1 faceliftes változata ként ám ez nem helyes) ebbe volt jelen és csakis ebben az st200-as motor ami 2.5 v6 szívó és 205le (erre irányult a kérdésem)

Következik a 3-as mondeo (mk3) amit 2000-től 2007-ig gyártottak,ebbe típusba is volt 2.5 v6 170le illetve 3.0v6 ez 204le és jött az st220 ami szintént 3.0v6 de ez már 226le

Következik a negyedik mondeo (mk4) amibe jelent volt már az általad emlegetett volvo motor ezt a típust pedig 2006-tól 2014-ig gyártották.

Eljutottunk az utolsó dologhoz amit kérdeztél,íme a válasz.

Röviden: Nem csak az ecu-t módosították

Hosszabban: Nagyobb kimeneti teljesítmény 151 kW (205 LE)

- Átdolgozott vezérműtengelyek módosított szelepidőzítéssel

- Átdolgozott szívócső

-Módosított kipufogócsövek

-Tömörítési arány 10,25:1

- Szinterezett és kovácsolt hajtórudak.

Egyéb kérdés?

2023. febr. 26. 16:44
 13/17 A kérdező kommentje:

Illetve még egy kis apróság:

"Negyedik generációtól kezdve semmilyen formában, semmilyen elrendezésben, semmilyen címkével nem volt 2.5-ös motor Mondeoban."

Ki kell ábrándítsalak :( De volt!

2.5 sor 5 turbó motor ami 220le. 2.5T-ként szokták emlegetni (ezt megtalálhatod még az mk2-es st focusban is (fl elötti és fl utáni típusokban is) itt már 225le némi módosítással.

2023. febr. 26. 17:04
 14/17 A kérdező kommentje:

Mk5 mondeoban a legnagyobb motor a 2 literes ecoboost ami 240le. Itt már nem volt jelen a 2.5

A negyedikben viszont még voltak!

2023. febr. 26. 17:07
 15/17 anonim ***** válasza:

"szokták emlegetni az mk1 faceliftes változata ként ám ez nem helyes"

:DDDDD MINDENHOL FACELIFTNEK HÍVJÁK, de gondolom mindenki hülye, csak te tudod helyesen. Amiről te beszélsz, az az amerikai nomenklatúra, mert ott eredetileg Contour volt és csak később vette fel ott is a Mondeo nevet, ezért hogy elkülönítsék egymástól, ezért két külön generációnak tekintették. Európában soha senki nem nevezte a faceliftet mk2-nek. Mi pedig Európában élünk, legalábbis mikor legutoljára ellenőriztem.

"Egyéb kérdés?"

De még mennyire. Amiket leírtál, azok nem az ST200-hoz eszközölt módosítások a 170le-s alaphoz képest. Ennek a motornak az alapjait a Porsche fektette le és amikor eladták a konstrukciót a Fordnak, akkor a Ford módosított rajta. A 170le-s verzió is tartalmazza ezeket a frissítéseket. Bár azt meghagyom, hogy azzal konkrétan nem vagyok tisztában, hogy mik voltak a pontos változtatások, szóval ez a lista vagy igaz, vagy nem. Elvégre mikor ilyet olvasok, hogy "TÖMÖRÍTÉSI" arány, akkor eléggé elbizonytalanodok a forrás hitelességében. De ez most más kérdés.

"Ki kell ábrándítsalak :( De volt!"

Csak akkor, ha helytelenül számozod őket. ;)

2023. febr. 26. 17:25
 16/17 A kérdező kommentje:

Tessék akkor tájékozódni:

[link]

Több külföldi fórumot és oldalt is felkutattam,mivel tükörfordításban olvasod ezért tűnhet értelmetlennek de ha gondolkozol egy cseppet akkor rájössz hogy valójában minek a megfelelője (nem fog menni úgy érzem úgyhogy leírom: sűrítési arány)

Te számozol rosszul,de végülis a kérdést sikerült lényegében magamnak megválalszolnom,a többi pedig már nem az én reszortom!

Itt egyedül te tartod ezt a mindenki hülye csak én nem viselkedésed :D

Hogy lehet az hogy rengeteg mondeo mk2 csoport van? Hogy lehet hogy elkülönítik az mk1-et az mk2től? Gondolom akkor a többi ember,a wikipedia és számtalan oldal hülye hisz ők mk2-nek hívják te pedig egy kalap alá veszed a mk1-et az mk2-vel.

Gondolom az észjárásod alapján nálad a 1es után a 3as következik :DDD

2023. febr. 26. 17:38
 17/17 A kérdező kommentje:

Az oldalon is láthatod hogy Mk2-nek van jelölve. Ráncfelvarrott változat de attól még mk2-nek jelölik nem pedig mk1-nek ahogy te hiszed.

Amit leírtam módosításokat annak az alapja a 170le-s motor.

A többi csak sablon.

2023. febr. 26. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!