Miért nem tudok több mint 10 éve parkolni párhuzamosan,
miért nem megy ez nekem?
Figyelt kérdés
Több mint 10 éve van jogosítványom, de számomra egy kínszenvedés ez a hátul tolatva parkolás két autó közé, valahogy nagyon nehezen sikerül, többszöri beállásra segítséggel megy csak...
Nekem igaz, csak 6 éve van jogsim, de mindig előre parkolok, nem tolatva, majd pedig aztán javítok rajta, ha kell.
2023. febr. 19. 08:02
12/18 anonim válasza:
#11 Előre párhuzamosan a világ legegyszerűbb dolga, de azért az is fura, hogy 6 éve van jogsid, és még nem szorultál rá, hogy tolatva parkolj párhuzamosan. Akármit lehet mondani az amcsikról, náluk az forgalmi vizsgán kötelező manőver. Azért, mert párhuzamosan sokkal kisebb helyre beférsz, ha tolatva parkolsz, sőt, sokkal több szabad parkolóhely lenne mindenhol, ha annyira szorosan állnának meg az emberek, hogy csak tolatva lehetne beférni két autó közé. Én vidéken is rengetegszer találkoztam olyan szituációval, hogy szükségem volt erre a manőverre, szóval ha hat év alatt egyszer sem parkoltál párhuzamosan tolatva, akkor gondolom úgy keresel parkolóhelyet, hogy "ide sem férek be, ide sem férek be, hm, menjünk három utcával odébb, hátha ott van hely".
2023. febr. 19. 13:31
13/18 anonim válasza:
Aha, egy autónyi helyre orral beparkolni mindig jó ötlet.... Én is volt, hogy megcsináltam, hogy ne tartsam fel a sort magam mögött. Kb 25 előre-hátra manőver kellett, és akkor sem úgy állt az autó a végén, ahogy kellett. Ez olyan, mint ahogy sokan merőlegesen is orral parkolnak be, mert könnyebb, aztán 5x nehezebb kiállni tolatva az adott helyről, mintha alapból betolatott volna.
2023. febr. 19. 14:22
14/18 anonim válasza:
#12-13.
Higgyétek el, hogy semmi gondot sem okoz beállni orral párhuzamosan. Az meg nem opció soha sem, hogy megálljak három utcával arrébb, akár megyeszékhelyen sem, ha van megfelelő üres parkolóhely.
Ugyan így vagyok merőleges parkolókkal is, inkább orral állok be mindig.
2023. febr. 19. 17:23
15/18 anonim válasza:
Azert itt nem csak parkolasról van mar szó. Egy forgalmi szitacióban is vissza kell am tudni tolatni, sőt eközben még jobbra kitérni is kellhet, ami mar a parhuzamos tolatva parkolas totalra, csak más szitu.
Módosítva a 0%-os valaszomat, azonnal iratkozzál be kerdező egy oktatóhoz, mivel ez nem egy jajj de nem is para dolog, hanem veszelyes hianyosság. Nem tudod elhelyezni tükrökből+hatrafordulasből terben az autót.
Elég egy kis zavar, és áttolatsz egy balf..sz gyalogoson, rosszabb esetben egy ovodascsoporton.
2023. febr. 19. 17:58
16/18 anonim válasza:
#13 Az a baj a merőleges hátramenetben beállással, hogy amikor jövök ki a két csomagtartónyi cuccal a teszkóból, nem tudok hova pakolni. De egyébként ha nem bevásárlóközpontról van szó, én is a hátramenetet preferálom.
2023. febr. 19. 21:54
17/18 anonim válasza:
#14 Én megértem. Mondom, teljesen jó orral, ha te csak a 1,5-2 autónyi helyeket nyilvánítod helynek.
2023. febr. 19. 21:58
18/18 anonim válasza:
16os
Igen, nagybevásárlásnál én is áttértem az orral parkolásra, miután párszor nem tudtam a csomagtartóhoz férni a bevásárló kosárral.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!