Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B kategóiával vezethetek...

B kategóiával vezethetek traktort?

Figyelt kérdés

Van traktorunk és most tervezem hogy lerakom a B kategóriát vagyis vezethetek traktpt vagy ahoz külön jogosítvány szükséges ja és a pótkocsi is érdekelne hogy azt húzhatok utánna vagy arra is van szabálya?

Válaszokat előre is köszönöm

2010. okt. 5. 12:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
igen vezethetsz,de nem mindegy mien rendszám van rajta, ha van, mert ha piros akkor pl nem vezetheted!
2010. okt. 5. 14:44
 12/27 anonim ***** válasza:
68%
lehet h nem jól értelmeztem a kérdést de a kérdező a traktor+utánfutót kérdezi.de úgy látom sokan a személygépkocsit + utánfutót írnak.de szerintem nem azt kérdezte,de ha igen,akkor a kérdező rosszul fogalmazott.
2010. okt. 5. 18:19
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

"igen vezethetsz,de nem mindegy mien rendszám van rajta, ha van, mert ha piros akkor pl nem vezetheted!"

Piros rendszám=lassú jármű. A lassú jármű vezethető B-vel...

2010. okt. 5. 18:23
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
utolsonak: hát nincs igazad, mert pl IFA-ra is szoktak piros rendszámot tenni, de mégse vezetheted B vel hiába "lassu" jármű akkor.
2010. okt. 5. 21:01
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig igen! Nézz utána, ha nekem nem hiszel...
2010. okt. 5. 22:14
 16/27 anonim ***** válasza:
0%
de akkor mivel magyarázod azt h piros rendszámos IFA-t nem vezethetsz B-s jogsival???
2010. okt. 5. 23:22
 17/27 anonim ***** válasza:
Vezethetsz traktort B-s jogsival, de csak függesztett vagy egytengelyes vontatmányt húzhatsz!
2010. okt. 6. 08:51
 18/27 anonim ***** válasza:
A B kategóriás jogsival legfeljebb 3,5t megengedett legnagyobb össztömegű járművet lehet vezetni. Piros rendszámos IFA-t azért nem lehet vezetni B-vel, mert nagyobb 3,5t-nál. Traktor esetében ami vagy mg-i vontató vagy lassú jármű olyat vezethetsz ami legfeljebb 3,5t. 3.5t feletti jármű sima B kategóriával nem vezethető akármilyen is a besorolása.
2010. okt. 6. 09:19
 19/27 anonim ***** válasza:
46%
utolsonak, de figyi ha pl. az IFA munkagép-ként üzemel akkor viszont vezetheted B-vel is! de am majd utána nézek mert nekem sokan mondták h piros rendszámos traktort nem lehet B vel vezetni, am neked mien kategoriád van?
2010. okt. 6. 11:52
 20/27 anonim ***** válasza:
Nekem van: B,T,C,B+E,C+E ezek mellett PÁV2, PÁV3, BÁF, TIR. Kamionsoför vagyok.
2010. okt. 7. 06:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!