Barna trutyi az olabeöntő sapkán?
Figyelt kérdés
Barna, kávészínű lerakódás van az olajbeöntő sapkán. 1.4 benzines peugeot az autó. Sokat városozok vele rövid távon, lehet emiatt? A hűtővíz tiszta és a nívópálcán is normál színű az olaj. Pár éve átesett egy hengerfejezésen mert ette a vízet, remélem most nem megint hasonló problémák vannak.2023. febr. 16. 13:46
1/6 anonim válasza:
Szerintem nincs gond, mert ott a pára miatt gyakran előfordul. Nekem évek óta ilyen trutyis, van, hogy csak rövideket megyek, de van, hogy 30-30 km-t. hengerfejességre utaló jel nincs.
2/6 anonim válasza:
Lehet hengerfej miatt is, de ha nem fogy a víz, akkor nem. A városozás főleg így télen sűrűn okoz ilyet, szóval én arra tippelnék (HA! nem fogy a víz).
3/6 anonim válasza:
rövidtávú városi használatnál ez normális jelenség.
4/6 A kérdező kommentje:
1-2dl vizet kell utántöltenem évente kb, de ez régóta így van és ezt a trutyit most látom elöszőr. Szóval nem hiszem, hogy az lenne a gond. Egyébként a szerelőm is azt momdta valószínű a rövid távok miatt.
2023. febr. 16. 14:52
5/6 anonim válasza:
Az semmi. Akkor a rövidtávok miatt van. Azért ez nem túl jó dolog amúgy, mert ha vízzel keveredik az olaj, akkor nem lesz olyan jó a kenése, tehát előbb tönkremegy a motor. Sűrűbb olajcserét ajánlanék és néha-néha autópályán meghajtást.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget
2023. febr. 16. 15:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!