Romániában, beíratlan motorkerékpárt, jogsi nélkül szabad taszítani az úton?
Figyelt kérdés
Nem az úttest közepére gondolok itt, hanem az út szélére, nem zavarva a forgalmat. Van egy full crossom, nincs beírva és nem is lehet az ilyet, jogsim meg nincs, és taszíthatom közúton? Román törvények szerint kérdezem.
Úgy tudom, hogy olyankor én is gyalogosnak minősülök, tehát, szabad tolnom akár meddig (ha van jogsi ha nincs, ha beírt a motor ha nem), csak felülnöm nem szabad rá. Meg büntetnek ha az út szélén (az úttest melett) tolom? Vagy már ahhoz is be kell íratni a cuccost, és jogsi kell, hogy csak tolhassam?
Ti mit tudtok? Gond nélkül tolhatom?
2023. febr. 14. 10:03
11/13 A kérdező kommentje:
A törvény ezen része eléggé meg lett csűrve csavarva :))))))) De azért köszi a válaszokat. Ja és még egy: Ha megyek vele (begyujtom, rajta ülök és ugy megyek) és megfognak jogsi nélkül, beíratatlan motorral, akkor egyből börtön, vagy pénzbüntetés?
2023. febr. 15. 14:07
12/13 anonim válasza:
#11 Honnan tudnánk a román törvényeket ilyen szinten? Magyarországon ez nem szabálysértés, hanem bűncselekmény (se jogsi, se kötelező biztosítás, se semmi), szóval feljelentés jár érte, aminek jó eséllyel súlyos pénzbüntetés és jogosítványtól, jogosítványszerzéstől való eltiltás a vége. Letöltendő inkább akkor jár, ha súlyos közúti veszélyeztetést követsz el, vagy balesetet okozol.
13/13 A kérdező kommentje:
Értem most már. Köszi :)
2023. febr. 15. 20:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!