Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Waze vagy Google Maps? Melyik...

Waze vagy Google Maps? Melyik ad jobb útvonalakat a tapasztalod szerint?

Figyelt kérdés
2023. febr. 14. 07:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%
Waze, mert az menet kozben is modosit ha a forgalmi viszonyok megvaltoznak mondjuk egy baleset miatt.
2023. febr. 14. 07:34
 2/20 anonim ***** válasza:
66%

A waze a Google tulajdona, a térkép ugyanaz. Élő internetkapcsolat esetén mindkettő módosítja az útvonalat firgalmi információkat.

A Waze előnye (?) akkor jelentkezik, ha sokan használják a közeledben és ésszel jelentenek dolgokat.

2023. febr. 14. 07:44
 3/20 A kérdező kommentje:

2: de ilyen alapon ez az előny a Google előnye is lehet, ha azt használják többen, és ott jelentenek

Van valami statisztika, hogy melyiknek nagyobb a felhasználói tábora nálunk?

2023. febr. 14. 07:47
 4/20 anonim ***** válasza:
94%
#3 a google terkepen nem lehet pl. rendoroket jelenteni.
2023. febr. 14. 07:55
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Wazet használok, mert ott meg lehet adni külön hogy milyen megyei matricám van és rendőrt is jelenteni szokták, egy pár büntit már elkerültem így. Igaz, ritkán azért tud elég hülye útvonalon vinni.
2023. febr. 14. 08:06
 6/20 nemaRendőrség ***** válasza:
38%

A google térkép nálunk rendszeresen rosszul navigált.

Asszony nagy waze-s, de én utálom. Olyan kretén utakon tud vinni 1-2 perc előnyért...

Egyszer levitt minket valami földútra eső után hogy kikerüljön egy falut. Nem nyertünk vele fél percet, hanem buktunk vagy 10et.

Én apple maps párti vagyok, az szépen navigál, rendes útvonalat ad meg, kellemes használni. Egy baja van, semmi nincs rajta. Én adom hozzá kb az összes boltot, éttermet stb, már több száz elfogadott helybeküldésem van.

Ez ugye annyira nem praktikus mikor új helyen van az ember

2023. febr. 14. 08:51
 7/20 anonim ***** válasza:
26%
Én az évek során kipróbáltam nagyon sok navigációs alkalmazást (pl. Waze, iGo) de mindig visszatértem a Google Maps-re. Számomra az a legátláthatóbb és legmegbízhatóbb.
2023. febr. 14. 08:53
 8/20 A kérdező kommentje:

"Asszony nagy waze-s, de én utálom. Olyan kretén utakon tud vinni 1-2 perc előnyért..."

Waze-n be lehet állítani, hogy pl. földútra ne vigyen.

2023. febr. 14. 08:55
 9/20 anonim ***** válasza:
76%
a waze jobb, a gugli annyira nem támaszkodik az egyéni bejelentésekre
2023. febr. 14. 09:04
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Én tök változó hogy melyiket használom. Ameddig még a régi telefonom volt (iPhone 8), amit fél éve váltottam le, jellemzően Google Maps-et használtam mert a Waze sokkal erőforrásigényesebb, egyrészt leszívta a gyenge iPhone 8 akkuját pillanatok alatt ha épp nem volt töltőm az autóban, másrészt akadt is, néha le is fagyott. A Google Maps szebben működött rajta.

De amióta van új telefonom ami bírja erő és akku tekintetben is, Waze nekem jobban bejött:

1) A legtöbb fix kameráról értesít, főleg autópályán, de vidéki utakon is. Jól tud jönni.

2) Vannak közösségi bejelentések, kommentek stb, ez alapján észrevételeim szerint gyorsabban tud kerülőutat javasolni, míg a Google simán belevezet a baleset miatti dugóba ameddig nem nagyon nagy a baj.

3) Lehet hogy csak én nem ástam bele magam elég alaposan, de én Google Maps-en nem találtam opciót arra, hogy megyei (elnézést: vármegyei :D :D) vagy országos autópálya matricákat beállíts. Waze-n van ilyen. Pedig ha pl teszem azt van egy Pest megyei éves matricád mert gyakran jársz az M0-n rövidebb távokra, de épp mész messzebbre, akkor jó ha úgy tervezi az útvonalat hogy addig tart pályán ameddig Pest megyei matricával mehetsz, aztán meg levisz ott ahonnan már nem lenne érvényes.

4) Ha az útvonalad mentén keresel éttermet vagy akármit, tök jól mutatja hogy ha van kitérő akkor mekkora, benzinkutaknál még az üzemanyagárakat is kiírja (amik néha nem teljesen naprakészek, de legtöbbször igen).

Ami nekem a Google mellett szól:

1) Még mindig gyorsabb, és ha helyeket / látnivalókat keresel akkor továbbra is ezt veszed elő.

2) A Waze esetenként, főleg forgalmas szituációkban Budapesten belül, sokszor visz el olyan kis utcákra 1-2 perc előny érdekében, ami stresszes is mert nem ismered és tele van jobbkezes utcákkal meg olyan forgalmi helyzetekkel amik nehezebbek és stresszesebbek, mint csak ülni a dugóban és 1-2 perccel később odaérni. Ha látom hogy erről van szó akkor sokszor inkább előveszem a Google-t és megnézem az hol visz és azzal mennyi idő.

2023. febr. 14. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!