Dec. 31 el lejárt volna a gépjármű kötelező biztositás. De még decemberben eladtam a járművet. gondolom most január tól már nem kell fizetne? A biztositót nem értesítettem és jött a felszólítás.
Elvileg nem kell lemondani a biztosítást, mert amikor a kormányablakban bemutatod az adásvételit az eladásról, akkor arról értesülnie kell a biztosítónak is. Én sem mondtam le, nem foglalkoztam a biztosítóval, egyszer csak jött a visszatérítés és kész.
Viszont az hozzátartozik, hogy mivel a lemondási határidőn belül adtad el, akkor az hosszabbításnak minősül. Lehet, hogy idők közben eladtad, de előtte technikailag meghosszabbítottad a szerződést a biztosítóval, ezért küldik most az értesítést. Szóval itt szerintem az időrendből adódik a gond. Fel kell őket hívni, hogy ez a helyzet és majd ők mondják, hogy mi legyen. Valószínűleg egyszerűen törlik a szerződést, azonban nem kizárt, hogy a kretén bürokrata rendszerben ezt nem tudják (vagy nem akarják) így intézni, hanem majd be kell fizetned a biztosítást, amiről a felszólítást küldték, utána meg majd visszautalják.
"Azzal kicsit elkéstél. 2 hónappal ezelőtt kellett volna lemondanod a biztosítást."
Igen, biztosító váltáskor van így! Ha eladtad, nem! Érdekmúlással azonnali hatállyal is lemondhatod. Januárban volt az évfordulóm, májusban adtam el az autót. Bementem megszüntetni a biztosítást, ahogy leírtam az #5-ösben. Az adásvétel napjával megszűnt a biztosításom, nem kellett következő év januárjáig fizetni. A fennmaradó időarányos díjat (korábban egész évre előre kifizettem), meg visszaadták.
Na oszd az észt olyanról, amiben nincs tapasztalatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!