Kaptam a NAV-tól egy felszólítást (ügyfélkapura), hogy fizessm be a gépjármű adót. De annyi eszük nem volt, hogy egy rendszámot is oda írjanak. Azt hogy tudom kideríteni melyik gépjárműre kellene fizetnem?
Gyakran nézem az ügyfélkaput nem jött előbbre levél a NAV-tól. A felszólításba meg nem szerepel rendszám.
Kérj le egy adószámlát
ügyfélkapuval belépsz
Szolgáltatások -> Adószámla és pótlékadatok -> Adószámla
Új lekérdezés -> lekérdezés indítása -> megvárod, míg jobb oldalon megjelenik: Elkészült eredmények, rákattint, majd Eredmények alatt Katt a pdf-re
Ezen annyit tudsz ellenőrizni, hogy az a tartozás mikor keletkezett. Lehet, hogy már január 1-én is ott volt, akkor a fenti leírást újra végrehajtva meg lehet adni az időszak végének pl. 2021.12.31-et, és akkor a tavalyi évet hozza le.
Amikor eladtad a motort, abban az évben kifizetted a gépjármű adót? Mert a gépjármű adó azt terheli egész évre, akinek a nevén van január 1-én a jármű. Könnyen lehet, hogy onnan ered a tartozás, mert korábban asszem 15.000 Ft alatt nem küldtek értesítőt a tartozásról, most meg küldenek 1.000 Ft felett mindenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!