Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a baja, több szerelő sem...

Mi a baja, több szerelő sem tudja?

Figyelt kérdés
Üdv, 1.6 benzines Peugeotom alapjáraton egyenetlenül jár. Kissé fogy a hűtővíz, kevés fehér füst mindig is jött a kipufogón mióta megvan. Hűtővíz soha nem forr, fűtés van, csövek nem kemények, olaj nem fogy, és a motor sem erőtlen. Ez az alapjaron való probléma most állt elő, gyertyát cseréltem. Szerelő azt mondta lehet hengerfejes, de nem biztos... 380 000 forintos ajánlatot kaptam a javításra ha hengerfejes.

2023. febr. 5. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Hengerfejes valoban a szigetelesnel kis becsurgas lehet
2023. febr. 5. 14:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Tartottam tőle, de köszönöm választ.
2023. febr. 5. 14:11
 3/9 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Meg kell bontani a motort, hogy többet lehessen mondani.
2023. febr. 5. 14:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Takarították a folytoszelepet, gyújtás is elvileg jó, vizpumpanal nem mehet víz? Csorgas nem látszik,de lehet elparolog és hibakód sincs. Eddig két szerelőnél volt, nem most kezdték a szakmát, ezért is meglepő, hogy ez fennakadást okoz.
2023. febr. 5. 14:20
 5/9 anonim ***** válasza:

" vizpumpanal nem mehet víz?"

Megkell nézni, ezt nem totózás alapján mondják rá.

2023. febr. 5. 14:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek zöld pipa.
2023. febr. 5. 15:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha rossz az alapjárat, akkor a víz a hengerekbe is bejut, ezért sem lehet vízpumpa (onnan hogy jut be a víz a hengerbe?). Ez hengerfej-tömítés vagy hengerfej lesz. Egyes TU-motorok hajlamosak arra, hogy "megeszik" a tömítést, milyen autó ez?
2023. febr. 5. 19:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Peugeot 307 1.6 nfu a kocsi. Gyertyakep jo, egyik sem túl tiszta, vagy vizes, száraz mind. Az a zavaró, hogy egyértelműen nem utal a hengerfej hibára semmi (fentebb írtam a tüneteket). Kb 2 dologból lehet rafogni, hogy hengerfejes, sokat utána olvastam,durvább dolgok szoktak lenni (de nem volt még ilyen hibás kocsim). Természetesen megcsináltatom, de egy 500 ezres kocsiról van szó kb, és többen is mondták hogy sok a 380 ezres ajánlat, de ezt nem tudom. Túl jó állapotban van a kasztni, minden is működött rajta eddig. Motort cserélni nem szeretnék ha nem muszáj.
2023. febr. 5. 19:36
 9/9 anonim ***** válasza:
2023. febr. 5. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!