Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell szerelőnek fizetni,...

Miért kell szerelőnek fizetni, ha mégcsak diagnosztizálni sem tudja a hibát?

Figyelt kérdés

Szerelőhöz vittem az autóm, mert egyenetlen az alapjárat, de mégcsak azt sem tudták megmondani, hogy mi okozza a jelenséget, mégis elkértek 8ezer forintot.

Most nem is tudom, hogy menjek-e másik műhelybe, mert attól tartok, hogy ott sem fogják tudni megoldani, és ismét kidobom a pénzt.

2021. szept. 4. 21:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk mert dolgoztak vele, időt szakítottak rá?
2021. szept. 4. 21:17
 2/18 A kérdező kommentje:

De mit kaptam a pénzemért?

Így egy szűz is elmehet szexuális tanácsadónak.

2021. szept. 4. 21:21
 3/18 anonim ***** válasza:
40%
Mert foglalkoztak vele. A festőnek is ki kell fizetned az óradíjat akkor is ha nem olyan lett a szín mint szeretted volna.
2021. szept. 4. 21:29
 4/18 anonim ***** válasza:
76%

"hogy menjek-e másik műhelybe, mert attól tartok, hogy ott sem fogják tudni megoldani, és ismét kidobom a pénzt"

Nekem az is megfelel hogy így hagyod.

2021. szept. 4. 21:30
 5/18 anonim ***** válasza:
61%

Figyusz,ha rendes szakemberhez mész,akkor ne csodálkozdj hogy órat bér kérnek.

Kb:Mint hogy simán kivinnéd az kaját az üzletből,mert még minek?ki se bonottad!

2021. szept. 4. 21:47
 6/18 anonim ***** válasza:
67%
Hát ez ilyen. A tudasert és a nem tudasert is kell fizetni.
2021. szept. 4. 22:40
 7/18 anonim ***** válasza:
74%
Sok ember szerint ez rendben van. Ők biztos akkor is fizetnek egy étteremben, ha nem kapták meg amit rendeltek. Szerintem nincs rendben, mert nem csináltak semmit. Így a legkönyebb pénzt keresni. Vidd máshoz, lehetőleg oda ahol értenek hozzá, ezeket meg jelentsd fel, mert nem kaptál számlát.
2021. szept. 4. 23:17
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

Az időt rászánta, kifizeted, ez van. Nyilván nem korrekt pénzt kérni így, de ha megteszi, nem lehet ellenvetésed.

Az sem mindegy, mennyi időt fordított rá.

Legalább jó lecke volt neked is, és a jövőben majd normális szerelőhöz jársz.

2021. szept. 5. 09:04
 9/18 krwkco ***** válasza:
100%

A szerviz nem azt vállalta, hogy elhárítja a hibát 8000 forintért. Azt vállalta, hogy lefuttat egy diagnosztikai programot. Amit meg is tett. Felteszem, hogy nem volt hibakód.

Az autó, amelyik a gyakorlatban hibásan működik, nem tudta felderíteni a saját hibáját. Erről nem a szerviz tehet. Ez az autó gyártójának a kompetenciája. Ennyi sikerült megvalósítani az kompjuter programozásakor.

Feltehetően a szerviz vállalta volna, hogy hagyományos eszközökkel folytatja a hibakeresést, de ez nyilván nincs benne a műszeres diagnosztika árában.

Az autók számítógépes vezérlésével bekerült egy olyan komponens, amitől a hibakeresés nagyobb szakértelmet, több időt (pénzt) és több sikertelenséget jelent.

A szerviz valahol félúton van az autóhasználó és a gyártó tudása között. Az autóhasználó azt feltételezi, hogy ez a tudás elég lesz a hiba elhárításához egy átlagos szerelő esetén, de ez sokszor nincs így.

2021. szept. 5. 09:25
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

"A szerviz nem azt vállalta, hogy elhárítja a hibát 8000 forintért. Azt vállalta, hogy lefuttat egy diagnosztikai programot."

Tényleg? Ezt te miből gondolod? Ott voltál? Mert a kérdező nem írta... Szomorú hogy sokan ugy gondolják, rendben van a semmiért pénzt kérni. Egyébként volt már hasonló vitám, igaz nem autó- hanem gázkészülék szerelővel. Mondtam neki, hogy én nem "kis karbantartást" kértem, bármit is jelentsen ez az ő nyelvükön, hanem a hiba megjavítását. Ami elsőre nem sikerült, jöjjön vissza és oldja meg. Meg is tette szó nélkül, korrekt volt.

2021. szept. 5. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!