Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiatalként jobb uralkodni...

Fiatalként jobb uralkodni magamon, vagy tegyem amit a szívem diktál tekintve hogy még 20-as évem elejét koptatom?

Figyelt kérdés
Amire vonatkozik ez... Van most egy 2008-as Suzuki Swiftem. Jó - jó, ezt aláírom. Vezérléscsere, gömbcsukló amit költenem kellett rá 2 év alatt. De a szívem a német prémiumok után húz. Persze, mai szemmel már csak annak csúfolt autók ezek ami szóba jöhet. Szóval az alany egy Mercedes W204 220CDI(2010 évj.). Úgy gondolom, hogy mai szemmel sem rossz megjelenésű autó. Mennyi ezeknek a fenntartási költsége? Ti mit tennétek, csináljam amit jónak látok hisz hibázni ilyenkor kell?
2023. febr. 1. 16:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha csak magadra kell költened a fizetést akkor vágj bele és majd meg látod.

Ha nem teszed meg lehet mindíg lesz egy hiány érzeted.

Vagy bejön vagy nem.

2023. febr. 1. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha meg kell kérdezned, hogy mennyi a fenntartási költsége, akkor nem vagy rá felkészülve, maradj a Swiftnél. Egyrészt mert nem vagy vele tisztában, azaz ha megveszed, jókora csalódás fog érni. Másrészt meg mert ha megkérdezed, akkor nem vagy annyira gazdag, hogy "a pénz nem számít".

Ha a te vágyad egy német prémium, akkor szerintem felesleges sietned vele. Ha van egy valag pénzed, végtelen türelmed és nem gáz az sem ha ott rohad majd a szervizben, akkor vehetsz egyet, de nem kell vele sietned, hiszen amire te vágysz, azt simán lehet venni az élet későbbi szakaszában is. A "fiatalon éljük ki magunkat" mentalitás akkor fontosabb, ha az embernek valami mocsok impraktikus autó a vágya, például valami 3 ajtós kupé, mert később például gyerekkel már nyilván kicsi, ha másodmagaddal utaznál akkor nincs hely a csomagoknak, stb. Ilyen esetben korán kell kiélni magad, mielőtt beugrik a családi autó. Na de amire te vágysz, az elérhető családi autóként is, a W204-ből is volt ugyebár kombi.

2023. febr. 1. 16:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Persze de addigra már idejétmúlt autó lesz ez. Akkor már inkább egy W205. Ha a mostra tekintünk, akkor viszont W204 az, amit finanszírozni tudnék.
2023. febr. 1. 16:53
 4/10 anonim ***** válasza:
#3 A kérdés alapján a W204 csak egy példa, de általánosságban német prémiumokról beszélsz. Igen, a W204 már elavult lesz. Lesz helyette más. Ráadásul később valami fiatalabbat is tudsz venni, nem pedig egy 13 éves lerúgott olajkályhát.
2023. febr. 1. 17:02
 5/10 anonim ***** válasza:

Én azt szoktam mondani, hogy mindenki vegye meg azt a kocsit amelyiket szeretné.

DE ha már megkérdezed, hogy jó döntés-e akkor még nem vagy készen. Nagy csalódás lesz így a vége.

Fenttartás? Sok. Mindig lesz rajta valami cserélhető ami nem fért bele az előző hónapban :D

2023. febr. 1. 21:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Ezt neked kell mérlegelni. Lehet beszélni racionális döntésről, de akkor mindenki MKI Swifttel meg Astra F kombival járna. Valamiért mégse ezt csináljuk. A fenntartást pedig nem lehet megmondani előre. Szépen meg tudod nézni mennyibe kerülnek az alkatrészek általános szervízekhez (olajcsere szett, fék, vezérlés stb.), aztán ennyi, fogyasztást meg tudod becsülni a spritmonitor adatai alapján. De hogy mekkora szopórollert fogsz ki, az csak rajtad múlik.

Egyébként én azt mondom, ha van rá keret, és a jövőbeli egyéb nagy terveidtől nem kerülsz beláthatatlan távolságra az autó miatt, akkor vedd meg. Ahogy írod, egyszer élünk. Én nagyon örülök, hogy anno ezt meg mertem lépni.

2023. febr. 2. 07:28
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Örülök hogy van egy normális, teljességgel megbízható autód. Csaj azért ne vegyél krómozott csirkelabas-t, mert menőbbnek érzed magad, ha olyanban ülsz! Ezek a német prémium katyvaszok feneketlenul képesek nyelni a pénzt és mindig lesz valaki bajuk. Levedlett szopó rollerek.
2023. febr. 2. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Örülj na...
2023. febr. 2. 19:43
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem menőség, szimplán csak ez a szívem vágya.
2023. febr. 2. 20:24
 10/10 anonim ***** válasza:
A szíved vágya könnyen lehet penztemető, ezt semmiképpen ne felejtsd el
2023. febr. 2. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!