Fiatalként jobb uralkodni magamon, vagy tegyem amit a szívem diktál tekintve hogy még 20-as évem elejét koptatom?
Ha csak magadra kell költened a fizetést akkor vágj bele és majd meg látod.
Ha nem teszed meg lehet mindíg lesz egy hiány érzeted.
Vagy bejön vagy nem.
Ha meg kell kérdezned, hogy mennyi a fenntartási költsége, akkor nem vagy rá felkészülve, maradj a Swiftnél. Egyrészt mert nem vagy vele tisztában, azaz ha megveszed, jókora csalódás fog érni. Másrészt meg mert ha megkérdezed, akkor nem vagy annyira gazdag, hogy "a pénz nem számít".
Ha a te vágyad egy német prémium, akkor szerintem felesleges sietned vele. Ha van egy valag pénzed, végtelen türelmed és nem gáz az sem ha ott rohad majd a szervizben, akkor vehetsz egyet, de nem kell vele sietned, hiszen amire te vágysz, azt simán lehet venni az élet későbbi szakaszában is. A "fiatalon éljük ki magunkat" mentalitás akkor fontosabb, ha az embernek valami mocsok impraktikus autó a vágya, például valami 3 ajtós kupé, mert később például gyerekkel már nyilván kicsi, ha másodmagaddal utaznál akkor nincs hely a csomagoknak, stb. Ilyen esetben korán kell kiélni magad, mielőtt beugrik a családi autó. Na de amire te vágysz, az elérhető családi autóként is, a W204-ből is volt ugyebár kombi.
Én azt szoktam mondani, hogy mindenki vegye meg azt a kocsit amelyiket szeretné.
DE ha már megkérdezed, hogy jó döntés-e akkor még nem vagy készen. Nagy csalódás lesz így a vége.
Fenttartás? Sok. Mindig lesz rajta valami cserélhető ami nem fért bele az előző hónapban :D
Ezt neked kell mérlegelni. Lehet beszélni racionális döntésről, de akkor mindenki MKI Swifttel meg Astra F kombival járna. Valamiért mégse ezt csináljuk. A fenntartást pedig nem lehet megmondani előre. Szépen meg tudod nézni mennyibe kerülnek az alkatrészek általános szervízekhez (olajcsere szett, fék, vezérlés stb.), aztán ennyi, fogyasztást meg tudod becsülni a spritmonitor adatai alapján. De hogy mekkora szopórollert fogsz ki, az csak rajtad múlik.
Egyébként én azt mondom, ha van rá keret, és a jövőbeli egyéb nagy terveidtől nem kerülsz beláthatatlan távolságra az autó miatt, akkor vedd meg. Ahogy írod, egyszer élünk. Én nagyon örülök, hogy anno ezt meg mertem lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!