Hülyeséget csináltam korábban vagy eladható így is?
5 éve vásároltam autómat, akkor volt 3 éves. Márkakereskedésen keresztül hozták be Ausztriából. Kiválasztottam a modellt, kint leszervizelték majd behozták. Az itteni márkakereskedés szintén átnézte, kaptam hozzá 2 év garanciát, viszont kiderült, hogy törött. A sűrű elnézést és sajnalkozást követően felajánlották, hogy hoznak be másikat vagy megvehetem árkedvezménnyel. Az autó műszaki állapota hibátlan volt, külsőleg sem volt baja néhány kavicsfelverődéstől eltekintve. Az hogy törött volt, csak a festékréteg mérésekor derült ki.
Megvettem így.
Azóta belekerült közel 60 ezer km és őszintén mondom, egyszer kellett akksit cserélni, egyszer pedig a gyertyákat, de ezt is 120 ezer km-nél ajánlották, lehet nem is volt baja, de ezenkívül csak az éves szervizre hordtam (olajcsere, szűrők, stb), szóval a törésből adódó problémáknak azért 60 ezer km alatt elő kellett volna jönnie. Nem jött. Egyébként végig márkaszervízbe hordtam, lekérdezhető bármi, hogy mikor-mit csináltak rajta.
Hamarosan szeretném fiatalabbra cserélni, de ismerőseim szerint kevesebbért tudom csak eladni azért, mert törött volt. A fentiek tükrében szerintetek is így van?
Nyilván olcsóbban tudod eladni, mint egy sérülésmentest, de olcsóbban is vetted. Erősen függ a sérülés mértékétől. Az, hogy egy-két elem újra van fényezve, nem igazán probléma. Amikor a mm-es nagyságrendet közelíti helyenként a rétegvastagság, az autó szerkezetileg javítva volt, az már komoly tényező, és sok vevőt el is riaszt.
Én is olyan autót vettem, aminek három eleme fényezve van, és tudtam is. Mindegyik csavarozott, cserélhető elem. Az autó szerkezetén, nem cserélhető elemeken semmi sérülés nyomát nem találtam, így teljesen nyugodtan vettem meg.
Mennyire sérült?
Ez egy fontos dolog.
Ha pld csak egy kicsit a lökhárító, parkolás vagy ráfutásos baleset alacsony sebességnél, akkor nem ok engedményre.
Bal oldalt a hátsó ajtó, lökhárító, illetve az ottani elemek - elnézést, de annyira nem értek hozzá. Szerintem egy kereszteződésben valaki beleszaladt oldalról.
Azt tudom, hogy az oldalirányú behatás nem túl szerencsés, de ahogy írtam, 60 ezer km alatt nem jött elő semmi.
Köszönöm a válaszokat és a szavazatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!