Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a hiba?

Mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés

Ma vettem észre, hogy a hűtőfolyadék teljesen eltűnt a tartályból. Utoljára kb. 1 hónapja néztem, amikor az ablakmosót is újratöltöttem. Akkor még megfelelő mennyiség volt.

Először szivárgásra gondoltam, de sehol sem láttam nyomát ennek. Aztán hengerfejre gyanakodtam, azonban a kipufogó nem füstöl fehéren, a gáz "normális" színű. A jármű nem jelzett volna, hogy túlmelegedne a motor, a hőmérséklet megfelelő volt. (Utóbbi lehet a hidegebb idő miatt.)

Mitől tűnhetett el ennyi idő alatt a hűtőfolyadék a tartályból?

2023. jan. 27. 18:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9 vagyok

Még arra gondoltam,hogy a kiegyenlítő tartály kupakjában lévő szelep be van rohadva kicsit nyitott állapotban,és ott engedi el melegen,amikor nagyobb a nyomás.Én jártam így a régi kocsimmal(bár ilyenkor kissé dzsuvás lehet a tartály oldala a lefolyások miatt).

Illetve lehet valamelyik vízcsövön is hajszálrepedés,ami nagyobb nyomásnál enged.13 éves kocsiknál már előfordulhat.

2023. jan. 29. 21:12
 12/12 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki megvan a hiba. A hűtő egyik csatlakozási pontjánál lesz a gond. Most hagytam állni a kocsit két napig és jól láthatóan ott van egy kis szivárgás.

Köszi a segítséget mindenkinek.

2023. jan. 30. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!