Mi lehet a hiba?
Ma vettem észre, hogy a hűtőfolyadék teljesen eltűnt a tartályból. Utoljára kb. 1 hónapja néztem, amikor az ablakmosót is újratöltöttem. Akkor még megfelelő mennyiség volt.
Először szivárgásra gondoltam, de sehol sem láttam nyomát ennek. Aztán hengerfejre gyanakodtam, azonban a kipufogó nem füstöl fehéren, a gáz "normális" színű. A jármű nem jelzett volna, hogy túlmelegedne a motor, a hőmérséklet megfelelő volt. (Utóbbi lehet a hidegebb idő miatt.)
Mitől tűnhetett el ennyi idő alatt a hűtőfolyadék a tartályból?
9 vagyok
Még arra gondoltam,hogy a kiegyenlítő tartály kupakjában lévő szelep be van rohadva kicsit nyitott állapotban,és ott engedi el melegen,amikor nagyobb a nyomás.Én jártam így a régi kocsimmal(bár ilyenkor kissé dzsuvás lehet a tartály oldala a lefolyások miatt).
Illetve lehet valamelyik vízcsövön is hajszálrepedés,ami nagyobb nyomásnál enged.13 éves kocsiknál már előfordulhat.
Úgy néz ki megvan a hiba. A hűtő egyik csatlakozási pontjánál lesz a gond. Most hagytam állni a kocsit két napig és jól láthatóan ott van egy kis szivárgás.
Köszi a segítséget mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!