Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi az esélye hogy önhibámo...

Mennyi az esélye hogy önhibámon kívül halálos autó balesetet szenvedek?

Figyelt kérdés
Tehát ha mindnehol betartom a sebesség határt minden szabályra oda figyelek mindig megadom az elsőbbséget akkor mennyi az esélye hogy valaki más kinyir engem?
2023. jan. 25. 23:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%

Hát figy, 96 óta napi szinten vezetek, még csak koccanásos balesetem sem volt.

Ebben pedig van mindenfajta menet.

Viszont volt többször, hogy nem kevés múlott a reflexen, meg szabályosan lehúzódtam a fűbe, mert a baromarcú szemből jött a sávomba, mert előzött.

2023. jan. 26. 01:54
 12/22 anonim ***** válasza:
75%
#4 voltam , lehet itt le pontozni. Egy kedves régi iskolás barátom pont 6 hónapja vesztette életét, egy olyan út szakaszon, amit naponta járt, és csak haza akart jutni…fél kilométerre volt az otthonától, mégis megesett ..még mindig azt mondom, vigyázzunk egymásra ..
2023. jan. 26. 02:06
 13/22 NTBS ***** válasza:
24%
50%.
2023. jan. 26. 06:56
 14/22 anonim ***** válasza:
93%

Attól, hogy te szabályosan vezetsz, még messze nem 0. Pontos számot nem tudok, nincs a fejemben minden statisztikai adat. De ha érdekel, gyanítom utána lehet nézni.

Számos baleset volt már, ahol a teljesen szabályosan közlekedő vétlen autós sérült meg, vagy maradt ott.

De ha csak a statisztikát nézzük, arra is van valamekkora esély, hogy a zebrán elüt a villamos, vagy hogy egy épületről a fejedre esik egy cserép. Egyikről sem tehetsz, nem azért van, mert valamit rosszul, a szabályokkal szemben csinálsz, mégis megtörténik. Az autózás is ilyen, sőt fokozottan ilyenebb.

2023. jan. 26. 07:26
 15/22 anonim ***** válasza:
39%
14.32% pontosan... amugy meg totál random, nem elhet ezt kiszámoglatni.
2023. jan. 26. 07:46
 16/22 anonim ***** válasza:
90%

"14.32% pontosan... "

Forrás? Csak mert nekem ez irreálisan magasnak tűnik. Ez azt jelentené, hogy átlagban minden 7. utadon baleset ér. 1% alatt kell lennie. Mint ahogy a dohányzás okozta tüdőrák kockázata is töredék százalék, de mégsem lehet elhanyagolni, nem lehet azt mondani, hogy egészséges.

2023. jan. 26. 08:51
 17/22 anonim ***** válasza:
55%
Szarkazmus fogalmát ajánlom figyelmedbe, és mellékesen emgjegyzem, a kommentem második része volt a lényeges, hogy nem lehet kiszámolgatni.
2023. jan. 26. 08:54
 18/22 anonim ***** válasza:
45%
Oké, csak nem értem mi értelme van ezek szerint hasraütés szerűen odahazudni valami számot... a kérdezőt, vagy másokat akár félrevezetheted, neked sem lesz jobb tőle. Gondolom statisztikát, valószínűségszámítást nem nagyon tanultál. Az adatok ismeretében (nincs időm, energiám, kedvem feltúrni a baleseti statisztikákat) statisztikailag pontosan ki lehet számolni. A dobókocka is tulajdonképpen egy random számgenerátor. Mégis meg lehet mondani a valószínűségét a 6-os dobásnak.
2023. jan. 26. 09:10
 19/22 anonim ***** válasza:
66%
Komolyan, abban hogy az eleje sima szarkazmus, abban mi a bonyolult? Ott van utána két centivel, hogy nem elhet kiszámolni, akkor ki van félrevezetve? Max az aki csak a számokat ismeri a betűket nem.
2023. jan. 26. 09:27
 20/22 krwkco ***** válasza:
92%

"Mennyi az esélye hogy önhibámon kívül halálos autó balesetet szenvedek?"

In 2019, there were 1.11 traffic fatalities per 100 million vehicle miles traveled,

A 7-es által linkelt USA statisztika szerint 2019-ben 100 millió mérföldre kb. 1 haláleset jutott.

Ha évente 10 ezer mérföldet (16 ezer km-t) autózol, akkor arányosan évente 1/10000=0,01% a halálos baleset valószínűsége. Ez a nagyságrend. (Összehasonlításként: a teljes élet során egyéb okból bekövetkező halál éves átlagos értéke kb. 100-szor ekkora.)

Ha óvatos vagy, nem közlekedsz országúton és főleg ha ritkán előzöl, akkor kevesebb.

2023. jan. 26. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!