Mi a különbség költségben és szerelésben a dobfék és tárcsafék közőtt?
9/
Néha akadnak az embernek rigolyái lehet mondjuk 4 tárcsafékes után észre se venném ha csak nem nézegetném csak kicsit olyan érzés mintha az ember előre lépne kettőt aztán hármat vissza.Egyébként az autó tetszene csak most nehéz helyzetben vagyok a vásárlással meg jól utána kell járni.
Rém egyszerű:
Kipróbálsz egy 4 tárcsafékes autót.
Aztán egy 2 tárcsa - 2 dobfékest is letesztelesz, naná, hogy ugyan abből a tipusból.
Ha tényleg csak ennyi a különbség, de ez téged naggggyon zavar(!!!) akkor ne vedd meg.
Magánvélemény: talán észre sem fogod venni...;)
Valószínűleg a dobfék legyártása még mindig olcsóbb mint egy tárcsaféké, hátul meg nem kell akkora fékerő sem, nem véletlen, hogy elöl 2-3 tárcsaszettet is lekoptat az ember mire hátul cserélni kell. Ne aggódj kérdező, amit kinéztél, azon az autón is minden bizonnyal elégséges lesz a dobfék is. Sőt annó voltam egy facebookos csoportban, ahol előszeretettel cserélgették le az 1-es Octavia hátsó dobfékjét tárcsára, mert a konzolja ott volt, vagy komplett hidat cseréltek, de volt aki semmi különbséget nem érzett utána, mert nem lett jobb a fékhatás, és csak esztétikailag nézett ki jobban az alufelnivel.
"Hátul a kézifék miatt alkalmaznak még sok helyen dobféket."
#5! A hátul tárcsafékesen is van kézifék! ;) , sőt van olyan is ahol kombinálták a tárcsaféket a dobfékkel, mert a tárcsa belső, öblös részében kialakítottak egy dobféket a kéziféknek.
12/
Én már össze vagyok zavarodva úgy olvastam,hogy amit kinéztem toyota yaris 2015-től hátul dobfék.Létezik olyan,hogy ez is függhet felszereltségtől?Mert amit most néztem képen benagyítva könnyűfém felni mögött tárcsaféket látok.
13/
Egyenlőre a tesztelésnél még sajnos nem tartok,próbálok valahogy ellavírozni a használt autó piacon.
14/
Akkor lehet csak az esztétikai oldala bánt engem is.
#14.
Nem azt írtam, hogy nincs kézifék, hanem arra céloztam, hogy a hagyományos dobféknél, egyszerűbb párosítani az üzemi és a rögzítőféket.
Reméltem, ha már múszaki kérdésekről társalgunk, nem kell mindent A-tól Z-ig külön-külön elmagyarázni, leírni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!