Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vannak emberek, akik azt...

Vannak emberek, akik azt mondják, hogy az autójuk "nem autópályára való", de tudtommal legalább 80-al kell menni ott a külső sávban?

Figyelt kérdés

Akinek meg nem tetszik az kikerül.

VAn egy ismerős, akinek régi fiat puntója van, de mindig ilyen filléres autói voltak, sajnos ezekből a 5-6 száz ezres mérnök fizukból csak ennyire tellik.

Aztán most megmagyarázta, hogy kellene egy nagyobb kocsi, mert néha le kell menjen a munkahelye miatt autopályán kb 20 percet és nem akar halálfélelmet érezni. Pedig szerintem BP-Fehérvár között el lehet csorogni 80-al is, max több idő nyilván.

Miért nem kér akkor egy autót a cégtől? Nekem is "B" méretű autóm van, de legalább zsír új és viszonylag gyors is (125 lóerő), aztán 150 kmph-ig nem érzem, hogy annyira para lenne a közlekedés vele.

Mondjuk az ilyen idősebb családos férfiak mondjuk már nem ülnének ilyen 1 literes focusokba, pumákba, mert szerintük meg a 155 lóerő még nem való autópályára.

Mert mi kéne? Tank?

2023. jan. 22. 10:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
52%

Vannak, igen.

Nem árt legalább 90-nel menni, ha nem akarod, hogy a kamionosok letoljanak az útról.

2023. jan. 22. 10:08
 2/16 anonim ***** válasza:
Miért kéne 155+ lóerős autó pályára? Még egy 100 lovas is tud 130-al menni. Ritkán járok pályán, de sokan ennyivel se mennek. Nekem egy 100 Lovas autóm van, és simán tudom tartani a tempót, sőt előzni is.
2023. jan. 22. 10:16
 3/16 A kérdező kommentje:

na most gondold el hogy a cegbe nalunk behoztak ket uj kombi focust es ezek a 40es csalados csókák derogalonak tartjak beleulni egy 10 millios autoba mert az csak 1 literes motort tartalmaz

kozben meg munkaba jarnanak vele kb mert munkaugyben nagyon ritkan kellene vele menni 200km tavolsagra

2023. jan. 22. 10:21
 4/16 anonim ***** válasza:
47%
nekem 94 lovas autóm van, 100-nál kb 2800-2900 körül van a fordulatszám. 130-nál szerintem nem lenne kellemes hallgatni.
2023. jan. 22. 10:21
 5/16 A kérdező kommentje:

hat nem tom nekem addig valtogat az automata hogy 2000 korul legyen a fordulatszám de mivel ceges auto ezert rohadtul nem erdekel ha kiszakad belole a motor se

csutkara vagom a radiot aztan ugyse hallok semmit

2023. jan. 22. 10:23
 6/16 anonim ***** válasza:
#3 Gondolom az is 100 ló felett van. Első autóm 75 lovas volt, na azzal nem lehetett dinamikusan közlekedni, de szerintem 100 ló környékétől már igen. Persze gyorsulni nem kell. Az én autóm egy Osztrák-Magyar vegyesvállalat egygazdás céges autója volt, tehát az első 80 ezer kilométerében elég sokat ment pályán, és egy 101 lovas, 1-es Octaviáról beszélek. A tulajdonosa meg annyira meg volt vele elégedve, hogy a lizing lejárta után meg is vette.
2023. jan. 22. 10:30
 7/16 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem a kérdésedet. Pályáztam már 54 lóerős 1.0-ás régi swifttel is. Kényelmes nem volt, de tartotta a 120-130-as tempót. Egyszer-egyszer belefér, de ha rendszeresen kell, akkor tényleg nem a legjobb.

De pl mentem egy újabb vw poloval is pályán, az full kényelmes volt.

Évikig jártam autópályán 100 lóerő alatti autókkal. Nyilván az előzéseket át kell jobban gondolni, de alapvetően rendben voltak.

2023. jan. 22. 10:44
 8/16 A kérdező kommentje:

jó de itt most ezek meg vannak győződve arról, hogy egy 1 literes 3 hengeres motos SEMMIRE nem alkalmas, még akkor sem, ha 120...150 lóerős és automata váltóval van felszerelve.

nekik ugye az autó 2 litertől kezdődik és 180 lóerő

2023. jan. 22. 10:47
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Örüljenek neki, hogy kapnak a seggük alá autót, nemhogy még válogassanak is. Sok embernek ez nem adatik meg, és a sajátjukat kénytelenek használni munkábajárásra, ami persze minden tekintetben az ő zsebükből veszi ki a pénzt.
2023. jan. 22. 12:10
 10/16 anonim ***** válasza:

Ez is hülyeség, az egy literes turbóbenzinesek többnyire egész jól mennek.

Gondolom ugyanezek az emberek tiltakoznak kézzel lábbal minden más technikai újítás ellen is.

2023. jan. 22. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!