Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ehhez kell valami papírt...

Ehhez kell valami papírt írnom, vagy legálisan használhatom így az autót?

Figyelt kérdés

Az egyik rokonom életvitelszerűen Olaszországban él, és az olasz cégére be van jegyezve egy autó amit én megvennék.

Viszont nem venném a nevemre a kocsit, és olasz rendszámmal használnám Magyarországon, tartósan.

Igazából a vásárlásnak nem lenne nyoma, csak kifizetem neki, és a kocsi marad a cégben.

Én magyar állampolgár vagyok.

2023. jan. 20. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

"amit én megvennék"

"Viszont nem venném a nevemre a kocsit"

A kettő üti egymást. Akármit fizetsz is neki, az autó az övé marad, másnap eladja a segges alól, vagy rád hívja a rendőröket, hogy elloptad.

Persze, tudom, rokon.

Jaja, hány ilyen sztorit láttunk már.

2023. jan. 20. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:
*segged alól
2023. jan. 20. 13:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Jó, akkor úgy fogalmazok, hogy az apukám, és biztos nem fog átverni :)

Egy 10 éves autról van szó, az enyém sajnos totálkáros lett, és csak 1.5 millióm van kocsira, erre azt mondta hogy abból csak szart tudok venni, így adjam neki azt a pénzt, és odaadja az az autót.

(annak az autónak 2.5M a piaci értéke, ezért sem akarom átírni, és magyar rendszámot rátenni mert nem érné meg.)

2023. jan. 20. 13:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Plusz nincs is több pénzem ha neki adom az 1.5 milliót.
2023. jan. 20. 13:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez mit sem változtat azon, hogy véres verekedéssé tud fajulni a dolog, ha majd két és fél év múlva kiderül hogy a parkolási bírság amit elfelejtettél befizetni hatszámjegyűre dagadt a behajtónál mire az olasz tulajdonost megtalálják, vagy ha az olasz hatóságok egy közúti ellenőrzés során leveszik a rendszámot mert nincs rendezve az autó tulajdonjoga.

Tudod, amíg minden az előre tervezett, ideális mederben marad, addig mindenki boldog. Aztán mikor valami váratlan történik, akkor jön az, hogy apa és fia 10 évig nem beszél egymással.

2023. jan. 20. 13:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Használhatod, de úgy tudom van egy időkorlát, ameddig használhatod Magyarországon külföldi rendszámmal. Szóval előbb utóbb át kell iratni.
2023. jan. 20. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!