Generátor töltőfeszültség (autó) mekkora a minimum értéke ami alá már nem eshet, mert akkor már kevésbé vagy egyáltalán nem tölt?
12,7 V a teljesen feltöltött akku feszültsége.
Ha ekörül van a feszültség, akkor nem töltődik.
Modernebb autókban már "okos generátor" van, ki-be kapcsolják a töltést, szóval egy újabb autón nem feltétlenül baj, ha ilyen értéket mérsz.
#1!
Amiről te írtál az nem csak a "modernebb autókban" található és nem "okos generátor" a neve.
Ez egy nagyon régi berendezés, és úgy hívják hogy feszültségszabályozó. ;)
#2: arra gondoltam, amikor az ecu jele alapján kapcsolgatja a töltést. Angolul smart alternatorként szoktak hivatkozni rá, nem tudom mi a magyar elnevezése.
Pl. motorfékezéskor tölt, gyorsításkor nem. Euro 5 feletti autóknál ez egy elég gyakori dolog.
Egy ilyen autónál teljesen normális, ha üresjáratban ketyegve 12.6 voltot mérsz az akkun, motorfékezés közben meg mondjuk 15 voltot.
Ezek szerint elbeszéltünk egymás mellett.
Te a visszatöltő rendszerről írtál, én pedig úgy értettem, a hagyományos fesszabályzós generátorról szól a kérdés.
Más..... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!