Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szivargyújtós töltőfeszültség...

Szivargyújtós töltőfeszültség jelző valós adatokat mutathat?

Figyelt kérdés
Néztem ki egyet, valami Baseus márka.

2023. jan. 17. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az gondolom a szivargyújtó feszültségét méri.

Ez adott esetben lehet kevesebb, mint a generátor vagy akku feszültsége.

2023. jan. 17. 16:32
 2/5 A kérdező kommentje:

Lehet igazad van, egyet kipróbálhattam és 12.1V-ot mutatott, miközben ha akkumulátorra tettem a multiméterrel akkor viszont 12.6V-ot mutatott.

Akkor mi értelme ennek a szivargyújtósnak?

Generátor töltés viszont jó volt mert kb. 13.8-14 közötti értékeket mutatott.

2023. jan. 17. 16:45
 3/5 krwkco ***** válasza:
100%

Az enyém is kb. ennyivel mutat kevesebbet. Hogy akkor mire jó? Hozzáadom azt a 4-5 tizedet és megvan a valódi érték. Vagy nem adok hozzá semmit, csak tudom, hogy mennyi szokott lenni és ahhoz viszonyítok.

Pl. rövid utakon szoktam járni, és ha gyujtáskor, a benzinszivattyú beindulásakor lemegy 11,6-ra, akkor tudom, hogy tölteni kell. És azt is látom, hogy a generátor adja-e a szokásos feszültséget vagy sem.

2023. jan. 17. 16:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Végülis, ez is egy jó opció.
2023. jan. 17. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Műszaki főiskolán mérés tantárgy első óráján megtanultuk az alapszabályt, hogy "a mérés = összehasonlítás". Ugyanaz a szivargyújtós töltő be van dugva az aljzatba, egyik nap 12,1 voltot mutat, elindul a kocsi, másik nap 11,2 voltot mutat és nem indul a kocsi. Utána már tudod, hogy 11,2 voltnál nem fog elindulni, rá kel tölteni, nem kínozni az önindítót. Másik, hogy menet közben is látod a töltő feszültséget, tudod ellenőrizni a generátort és az akkut.
2023. jan. 17. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!