Van egy volkswagen 1.9 TD motoros golf 3-am. Bármilyen használat mellett 10 liter a minimum fogyasztása. Az üzemanyag sehol se folyik. Mitől lehet ilyen magas a fogyasztás? Tudtommal 4-6 liternek kellene lennie.
A szerviz hiányzik az autónak! Diagnosztikai műszerekkel egy óra alatt megmondják mi a gond.
Érdekelne a diagnosztika után, hogy mi volt az oka a nagy fogyasztásnak.
Nekem egy 29-éves hármasom van. A fogyasztása ecu optimalizálás előtt hosszútávon 5.5 volt, azóta (5 éve lett megírva) 4.5. Rövidtávon városi használatban 6-6.8 volt a maximum. A 10 literes fogyasztás az brutálisan sok. Rá kell dugni egy olvasót, ahogy feljebb is írták, mert valami nagyon gáz... Ilyen fogyasztásnak más jelének is kell lennie.. Füst/ korom/ ingadozó alapjárat, nehézkes indítás, torpanás gázra, gyenge motor, halott turbó?
Igazából a legesélyesebb, hogy sikerült egy lehullott 70000000 km-t futott autót beszerezned, vagy teljesen lehalt a turbó..+ Amikor a felső turbócső kiszakadt (az ablak kéder felőli szokott rendszeresen kihasadni, nálam megugrott hirtelen a fogyasztás 2 literrel.) Nálam ez lenne a sorrend:
Olaj, olajszűrő, gázolajszűrő, gyertya csere. Vizuális átvizsgálás (értsd.: belenézel látsz, e valami rendelleneset)- turbó, turbócsövek, olajfolyások stb.) Diagnosztika. Aztán lehet menni tovább... Sok sikert!
Kedves kérdező: Megoldódott végül a gondod? Mert én is egy majdnem hasonló gonddal küzdök bár nem ilyen durván,de kíváncsi vagyok ha esetleg nálad megoldódott a gond akkor mi okozta ezt?
Köszönöm előre is ha esetleg megválaszolod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!