Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy volkswagen 1.9 TD...

Van egy volkswagen 1.9 TD motoros golf 3-am. Bármilyen használat mellett 10 liter a minimum fogyasztása. Az üzemanyag sehol se folyik. Mitől lehet ilyen magas a fogyasztás? Tudtommal 4-6 liternek kellene lennie.

Figyelt kérdés
Válaszokat előre is köszönöm!

2023. jan. 16. 19:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
nagyobb tempónál konkrétan hidegindításhoz közeli üzemmódban fut. :)
2023. jan. 17. 17:02
 12/15 anonim ***** válasza:

A szerviz hiányzik az autónak! Diagnosztikai műszerekkel egy óra alatt megmondják mi a gond.

Érdekelne a diagnosztika után, hogy mi volt az oka a nagy fogyasztásnak.

2023. jan. 18. 21:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem egy 29-éves hármasom van. A fogyasztása ecu optimalizálás előtt hosszútávon 5.5 volt, azóta (5 éve lett megírva) 4.5. Rövidtávon városi használatban 6-6.8 volt a maximum. A 10 literes fogyasztás az brutálisan sok. Rá kell dugni egy olvasót, ahogy feljebb is írták, mert valami nagyon gáz... Ilyen fogyasztásnak más jelének is kell lennie.. Füst/ korom/ ingadozó alapjárat, nehézkes indítás, torpanás gázra, gyenge motor, halott turbó?

Igazából a legesélyesebb, hogy sikerült egy lehullott 70000000 km-t futott autót beszerezned, vagy teljesen lehalt a turbó..+ Amikor a felső turbócső kiszakadt (az ablak kéder felőli szokott rendszeresen kihasadni, nálam megugrott hirtelen a fogyasztás 2 literrel.) Nálam ez lenne a sorrend:

Olaj, olajszűrő, gázolajszűrő, gyertya csere. Vizuális átvizsgálás (értsd.: belenézel látsz, e valami rendelleneset)- turbó, turbócsövek, olajfolyások stb.) Diagnosztika. Aztán lehet menni tovább... Sok sikert!

2023. jan. 26. 10:17
 14/15 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, valami eszembe jutitt- esetleg egy sz_rul megírt vezérlő?? Próbálj meg venni egy új vezérlőegységet, vagy kérj kölcsön 10 percre amíg rádugod (belenyúlás nélküli gyári).. Sokan belekontárkodnak, akik nem értenek hozzá, de csak rontanak rajta..
2023. jan. 26. 10:20
 15/15 anonim válasza:

Kedves kérdező: Megoldódott végül a gondod? Mert én is egy majdnem hasonló gonddal küzdök bár nem ilyen durván,de kíváncsi vagyok ha esetleg nálad megoldódott a gond akkor mi okozta ezt?

Köszönöm előre is ha esetleg megválaszolod! :)

2023. febr. 16. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!