Mennyit számít egy gumi "márkája"? Milyenek a budget autógumik?
Én azt vallom, hogy semmiből nem érdemes az alsó, legolcsóbb kategóriából választani. Minimum egy középkategóriásat érdemes venni, főleg hogy biztonság szempontjából kritikus alkatrészről van szó.
Száraz aszfalton tényleg nem jellemzőek az óriási eltérések, de vizes fékúton simán lehet akár 30% egy felső kategóriás és egy olcsó gumi között, ami óriási különbség. Ráadásul nagy átlagban egy olcsó guminál ez sokkal gyorsabban romlik a kopással, öregedéssel.
Én pont olyan megfontolásból nem használok már évszaknak megfelelő gumit, hogy így 2-3 évente lefusson a gumi, és mindig viszonylag friss legyen az autón. Viszont a legjobb négyévszakosok közül választok, amik jobbak, mint az olcsó téli/nyári gumik. A másik oka, hogy igazából a klasszikus téli gumi lassan feleslegessé válik a mi éghajlatunkon. Ebben az időszakban a hideg, vizes úton való a tapadás a fontos, amiben a négyévszakosok is jók.
Ha spórolni akarsz, én inkább ezen az úton indulnék el, mint hogy a budget gumik közül válogassak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!