Szerelő(k) szerint ne is számítsak erre?
Figyelt kérdés
Adott egy 2.0 dti (y20dth) sedan g astra, amely ilyen téli időkben ha nagyon “nyúzom” csak úgy éri el a 90 fokot a hűtőfolyadék, majd normálisabb tempóval visszahűl 80 fokra, nagyon szépen vezetve meg 70 fok alá is akár. Alig pár hónapja volt cserélve benne termosztát elvileg, mert azt is kifizettem és mondta a szerelő is, ámbár változás semmi. Két szerelővel is beszélgettem erről és mindkettő lehangolóan beszélt velem, az első azt mondta, hogy típus hiba ezeknek a 2.0 dti motroknak hibájuk a melegedés téma, de egy termosztát csere lehet megoldaná (mondtam, hogy nemrég volt cserélve) a másik szerelő meg azt mondta ne is álmodjak erről hogy 90 fokig feltudom melegíteni, mert ez a motor márcsak ilyen(?), és ő kicseréli szívesen a termosztátot, de úgysem érek el vele semmit. Mérges vagyok, mert apósomnak ugyan ez a motor és motorkódú zafirája van és 10 km alatt beáll 90 fokra bármennyire is hideg van. Mit csináljak? Nem szeretném egymás után cserélgetni a termosztátokat potyára. Olvastam, hogy az olcsó termosztátok alapból nem jól működnek, ezért megpróbálok egy jó minőségit, olvastam valahol, hogy a termosztát mellett is átkúszhat a víz és emiatt is lehet ez. Ha nem termosztát hiba akkor még mi lehet? (( jeladója jól működik / fagyálló van benne-nem tűnik el belőle / langyos levegőt igen hamar 2-3km alatt fúj már, tűzforrót nem igazán))2023. jan. 10. 11:02
1/2 anonim válasza:
Különböző nyitási hőfokkal lehet termosztátot venni. Válassz pl 95 fokosat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!