Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalomból kivont autó...

Forgalomból kivont autó közlekedés? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Kereskedőtől hoztam az autót.

Mint utólag kiderült nem volt forgalomban én pedig 4 véda kapun haladtam át..

2023. jan. 9. 19:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ez hogyan derült ki utólag, hogy nem volt forgalomban?

Kereskedők általában ki szokták ideiglenesen vonatni az autókat, azért, hogy ne kelljen az adót/biztosítást fizetni rájuk.

De ilyen esetekben csak akkor hozhatod el az autót, ha már megvan minden, el van intézve az eredetvizsga, átírás, stb.

Amúgy nem hiszem, hogy ezt a véda figyeli. Inkább akkor lett volna baj, ha a kereskedésből hazafelé valami baleset történik a forgalomból kivont autóval - már ha tényleg kivonva adták át.

2023. jan. 9. 20:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Konkrétan az előbb kérdeztem le a rendszám alapján. És ez megütötte a szememet.
2023. jan. 9. 20:38
 13/15 anonim ***** válasza:
Elhiszem. Megbízható embertől vehetted akkor...
2023. jan. 9. 20:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy idő, amíg bekerül a rendszerbe? Kaptál a nevedre kiállított forgalmit?
2023. jan. 9. 21:41
 15/15 anonim válasza:

Sziasztok!Biztosîtással hozhatók el tehát ha balesetek van semmi gond az állja mèg akkor is ha nincs fedezet mert kb 60 nap van befizetni,átiráskor automatikusan visszakerül a forgalomba egy kèt ügyintéző el kèri a forgalmazó mba.visszahelyezèsi.dijat is amit nem.kèrhetne.de tudja,hogy az emberek azt a pár ezer forintot nem.sajnálják.igaz ekkor törli a kivonást a rendszerből de az átîrás a nevedet pillanatban is törlödik de úgy csinálja majd ha.nèzzed a.papirt vagy a kártya levonássi időbeli sorrendjèt elöbb forgalomba visszahelyezès van ,,!A vèda ezeket nèzzi,nagy kavar volna a trèllerrel ezeken a eredetvizsgaállomáson ha csak úgy lehetne vele szarakodni!..... nézzük:

Kötelező haladási irány megszegéséért: 50 000 Ft

Tiltott behajtásért: 30 000 Ft

Vasúti átjárón tiltott áthajtásért: 60 000 Ft

Záróvonal átlépéséért: 30 000 Ft

Gyorshajtásért: 30 000-300 000 Ft

Kihangosító nélkül telefonálásért: 30 000 Ft

Biztonsági öv nélküli autózásért: 10 000, 15 000 vagy 20 000 Ft (lakott terület, vidék, autópálya)

Jelzőlámpa tilosán áthajtásért: 50 000 Ft

Vasúti átjárón tiltott áthajtásért: 60 000 Ft

Autópálya leállósávjában haladásért: 100 000 Ft

Buszsáv jogosulatlan használatáért: 20 000 Ft

Buszsávban haladásért: 30 000 Ft

Lejárt műszakival autózásért: 40 000, 50 000 vagy 60 000 Ft (attól függően, hogy 3, 6 vagy 12 hónapja járt le)

jan. 16. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!