Új autó vasárlásnál számít a jogosítvány frissesége?
"de az sem a jogsiszerzés idejétől függ elsősorban, hanem az életkortól."
Pontosabban az életkortól és attól, hogy mióta van a neveden saját autó. Nekem pl 11 éve volt jogosítványom, mikor megvettem az első saját nevemen lévő autómat. Céges autókat és családtagjaimét hiába vezettem ez alatt kármentesen több mint 300.000 km-en át, a biztosító ugyanabba a kategóriába sorolt, mint aki tegnap vizsgázott le.
Ugyan ez a helyzet, ha valakinek két autó van a nevén. A később szerzett autóval ugyanúgy A0-ból indul, mint egy friss jogsis.
Életkor tekintetében 35-40 év körüli életkorra adják a legtöbb kedvezményt. 25 alatt és 60 fölött már jelentősen rárakódik a büntető tétel.
"Pontosabban az életkortól és attól, hogy mióta van a neveden saját autó."
Még pontosabban az életkortol és a bonus-malus besorolásodtól függ és nem attól, hogy hány éve van a neveden autó.
Hiába van a neveden 10 éve autó, ha közben 20 balesetet okoztál.
Kérdező:
Ha most rendelsz új autót, akkor addig még bőven megcsinálhatod a jogsit, mire megkapod az autót.
Köszi!!
Biztosítást tudom rosszról indulok mert 27 vagyok. Most lett meg a jogosítványom és mindig is egy új autó volt az álmom. Erre is spóroltam. Dacia duster vagy suzuki vitera lesz :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!