Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autó vasárlásnál számít a...

Új autó vasárlásnál számít a jogosítvány frissesége?

Figyelt kérdés
Úgy kezdtem bele a jogosítványba, hogy legyen pénzem egy új autóra is.
2023. jan. 6. 19:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem rétem mire gondolsz... Mikor rendeltem az autómat, senkit nem érdekelt, mióta van jogosítványom. Nem kérdezték meg. Az autók ára is fix, nem változik annak függvényében, hogy kinek mióta van jogosítványa.
2023. jan. 6. 21:32
 12/18 anonim ***** válasza:
51%

"de az sem a jogsiszerzés idejétől függ elsősorban, hanem az életkortól."

Pontosabban az életkortól és attól, hogy mióta van a neveden saját autó. Nekem pl 11 éve volt jogosítványom, mikor megvettem az első saját nevemen lévő autómat. Céges autókat és családtagjaimét hiába vezettem ez alatt kármentesen több mint 300.000 km-en át, a biztosító ugyanabba a kategóriába sorolt, mint aki tegnap vizsgázott le.

Ugyan ez a helyzet, ha valakinek két autó van a nevén. A később szerzett autóval ugyanúgy A0-ból indul, mint egy friss jogsis.

Életkor tekintetében 35-40 év körüli életkorra adják a legtöbb kedvezményt. 25 alatt és 60 fölött már jelentősen rárakódik a büntető tétel.

2023. jan. 6. 21:37
 13/18 anonim ***** válasza:
33%
De miért vennél új autót?
2023. jan. 6. 22:14
 14/18 anonim ***** válasza:

"Pontosabban az életkortól és attól, hogy mióta van a neveden saját autó."

Még pontosabban az életkortol és a bonus-malus besorolásodtól függ és nem attól, hogy hány éve van a neveden autó.

Hiába van a neveden 10 éve autó, ha közben 20 balesetet okoztál.

Kérdező:

Ha most rendelsz új autót, akkor addig még bőven megcsinálhatod a jogsit, mire megkapod az autót.

2023. jan. 7. 00:09
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
Az autó vásárláshoz semmi köze hogy van jogsid vagy nincs, vagy mióta van. Gondolom mivel új autó szeretnél cascot is kötni rá, az viszont friss jogaival akár 2-300e ftal is drágabb lehet, úgyhogy lehet érdemesebb valamelyik szülőkre iratnod.. legalább az uzembentartoit, mert azzal elég sokat tudsz spórolni
2023. jan. 7. 00:25
 16/18 anonim ***** válasza:
44%
30 évig nem lehet a szülők nevén az autó. Ha meghal a szülő, akkor úgyis át kell íratni és kezdheti A00-ról a biztosítást. Jobb előbb túlesni az alacsony szintű, drágább bónusz fokozatokon, később még rosszabbul jár majd.
2023. jan. 7. 09:59
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Nem a bónusz miatt drága a biztosítás fiatalon, hanem a friss jogsi és az életkor miatt. Ha 35-40 évesen kezdi A0- ról akkor az jóval olcsóbb mint 18 évesen
2023. jan. 7. 10:46
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszi!!

Biztosítást tudom rosszról indulok mert 27 vagyok. Most lett meg a jogosítványom és mindig is egy új autó volt az álmom. Erre is spóroltam. Dacia duster vagy suzuki vitera lesz :)

2023. jan. 7. 12:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!