Hogyan tudnék beszerezni, és betenni egy új akksit a kisautómba, hogy újra beinduljon?
Elromlott, és nem is lehet bebikázni, nem is tölt.
Én életemben nem vásároltam semmit az autóhoz, hol kell ilyet venni? Tescóban úgy tudom lehet kapni?
Illetve honnan tudom milyet kell venni? (ez egy kis 206-os)
Illetve hogy kell betenni a helyére?
Arra gondoltam rendelek neten, de aztán hogy teszem be a helyére?
Elfelejtettem megemlíteni, hogy sajnos senkit nem tudok megkérni, mert fiú ismerősöm nincs, a volt barátomat nem akarom erre megkérni, mert akkor viszonzást várna (tudjátok mit.. ő sajnos ilyen, nem véletlen szakítottunk)
Apukám nem él, egyéb rokonom mind nő, és egyiknek sincs autója.
Szomszédaimat egyáltalán nem ismerem, még köszönő szinten sem.
Lefotózod,bemész egy üzletbe, ahol árulnak ilyesmit és megkérdezed, hogy milyet tud ajánlani. Én nem szoktam a legolcsóbbat megvenni. Valami ismertebb márka az már jó. Aztán megkéred, hogy mondja el, hogy kell cserélni. Vagy megkéred a szomszédot...
Egyébként ha nem lehet bebikázni, akkor az aksi se fogja indítani, lehet más baj lesz ott.
Én segítenék neked, ellenszolgáltatás nélkül.
Youtube on nézz körbe, azalapján menni fog a csere.
"nem is tölt."
Ha ezt nem tölti, akkor az újat tölteni fogja? Kétlem.
Elmész egy szervizbe és megnézeted. ott adnak aksit is. Ha ennyire analfabéta vagy a kocsikhoz, úgysem fogod tudni beszerelni.
Az egyik lehetséges megoldás a szerviz. Ahogy 5-ös írta.
Vagy vannak kisebb maszek akkumulátorboltok is. Ott el tudom képzelni, hogy ha leparkolsz előtte, akkor a tulaj kiugrik, beméri az akksit, kiveszi és berakja az újat. Csak azért, hogy tőle vásárolj vagy egy kis plusz pénzért. (Nem nagyon szoktak ott a vevők tolongani, akik miatt ez probléma lenne.)
Vagy akár Te is beteheted, ha vállalkozó típus vagy. De akkor senki nem ellenőrzi, hogy nem a töltéssel van-e hiba. Rövidzárat is lehet okozni szerelés közben. És gondolom megfelelő csavarkulcsod sincs.
Vagy itt van egy video (peugeot 206 akkumulátorcsere youtube):
https://www.youtube.com/watch?v=xRzHIKwBROk
Ennek alapján fog menni? Ha kérdésed van, írd meg nyugodtan.
Amit 7-es írt nem butaság. Ha autóklub tag vagy, kérheted a helyszíni indítási segítséget. Talán akksit is visz magával a szerelő. Meg kell kérdezni telefonon.
Egyébként aki a bikázásban segített az nem rakja be az új akksit?
Akkuboltban/autósboltban érdemes venni.
Benzinkúton és hipermarketek (tesco, auchan), barkácsboltok (obi, praktiker) autós részlegén is lehet kapni, de ezeken a helyeken csak végszükség esetén vásárolj ilyesmit. (drágább, nem tudnak segíteni, hogy mi kell az autódba, sokat állhatnak a polcon részlegesen lemerülve)
Ami fontos:
- kapacitás (Ah) és az indítóáram (A) legalább akkora legyen, mint a gyári.
- fizikailag beférjen a helyére.
- jó oldalon legyen a + és a - pólus.
- start-stopos autókba spéci akku kell. (Ez téged nem érint, a pug 206-ban nincs még start-stop)
Ha észak-Buda közelében vagy, akkor valószínűleg én is tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!