Autópálya matrica büntetés?
Kb 4 hete mentem Pestre, Siófokról.
És 5 hete is ugyanezt az utat megtettem.
Van eves megyei matrica Somogy és Fejér megyére.
De mindkétszer elfelejtettem venni Pest megyére is matricát.
Lesz büntetés?
Semmit nem kaptam.
Hát, nem tudom. Tavaly is többször voltam fent a pályán, volt hogy hetente 2-3 alkalommal és mégsem kaptam semmit soha.
És ugyanígy más ismerőseim is csinálják ezt, szóval működik.
#11: Az hogy eddig nem buktatok le, nem azt jelenti, hogy ez így szabályos.
Ha csak egyszer benyelsz egy pótdíjat, akkor máris elbuktad 3 megyei matrica árát.
Lebukás... Úgy csinálsz mintha nem tudom milyen kihágás vagy bűntény volna felhajtani az autópályára matrica nélkül:)))
Egyébként megkérdeztem sokkal komolyabb sofőröktől és mindenki úgy mondta, hogy egy órán belül ha lehajtasz a pályáról, akkor nem kell matricát venni utólag.
#13:
Miért, ha bliccelsz a buszon és elkap az ellenőr, az nem lebukás?
Ez ugyanaz a kategória.
Több sebből is vérzik ez, amit írsz.
Pl. honnan tudnák, hogy max. 1 órát töltöttél az autópályán Szerinted van minden egyes felhajtónál és lehajtónál rendszámfelismerő kamera?
Ha valaki óránként lehajt-visszahajt az autópályára, akkor az szerinted korlátlanul autópályázhat tök ingyen?
Egyébként meg:
"Mikor kell megvásárolnom az e-matricát?
A díjköteles útszakaszokat kizárólag érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet igénybe venni, azaz a felhajtás előtt gondoskodni kell a megfelelő e-matrica beszerzéséről. Az érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén az érvényesség kezdete minden esetben a vásárlás időpontja (nap/óra/perc/másodperc). Azoknak a jóhiszemű úthasználóknak, akik tévedésből hajtottak fel a díjköteles úthálózatra, a felhajtástól számítva maximum 60 perc áll a rendelkezésükre, hogy megvásárolják úthasználati jogosultságukat."
Ezzel a "vitát" részemről lezártnak tekintem. A többiek meg remélem lepontozzák 0-ra a félrevezető válaszodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!