Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dolgoznál gépjármű vezető...

Dolgoznál gépjármű vezető oktatóként?

Figyelt kérdés

Te dolgoznál ebben a szakmában?

Nehéz lehet bekerülni?

#oktató #Gépjármű vezető oktató
2022. dec. 29. 07:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

#9 10 ezres (vagy magasabb) óradíj mellett mégis mit pánikolsz az amortizáláson?

Napi 8 óra, het 5 nap, összesen 40 óra, ami 400 ezer forint. Mondjuk egy óra 20 kilométer, ami szerintem sok, a valóság szerintem 5-15km között van a tanuló szintjétől függően, de szeretek túlozni, úgyhogy legyen 20km, akkor 40*20=800km -> 56000 forint üzemanyag (ismétlem: túlzás, de mondjuk hogy legrosszabb eset). Maradt bruttó 344 ezer forint HETENTE, ami bruttó 1.37 millió forint havonta. Nyilván bruttó, abból még le kell adózni (nem tudom milyen üzleti formában dolgoznak, szóval meg sem próbálok nettót számolni), meg biztos vannak bullshit járulékok is, de bruttó 1.37 millió forintnak nem lehet olyan rossz a nettója. Nem azt mondom, hogy ebből fog az ember luxus jachtot venni a Bahamákon, de azért kényelmesen lehet belőle élni és az autó amortizációja sem fog megviselni.

Van amúgy egy távoli ismerősöm (egyik rokonom ismerőse), aki oktató, nem tudom mióta, de szerintem olyan 15 éve körül. 10 és 20 között, az biztos. Elég fiatalon kezdte el, eleve most 40 év körüli a srác. Nem származik gazdag családból, nem nyert lottót, stb. Mint mondtam, majdhogynem egész életében vezetésoktatóként dolgozott, onnan van minden pénze, nem máshonnan. Hát most rákerestem facebookon: fullos család, drága esküvő, saját ház, utazások, új iPhone, drága cipők... nem úgy tűnik, hogy túl szarul keresne és az amortizáció miatt aggódik.

2022. dec. 29. 15:35
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
#10 Az utcaseprés valóban egy sokkal szebb munka, szóval abszolút megértelek és gratulálok az eredményes élethez. :)
2022. dec. 29. 15:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Sőt, amúgy én kifejezetten az szeretnék lenni.

Szeretek, meg szerintem tudok is vezetni. Már megvan a CE kategóriám is, már csak a busz és a nagymotor hiányzik. Tudom hog már nem feltétel az, hogy minden kategória meglegyen, de miért ne.🤷‍♂️

Annyi, hogy feltétele a képzésnek az érettségi, meg ha jól emlékszem, akkor a betöltött 23. életév. Az még egyik sincs meg.

19/f

2022. dec. 31. 06:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
#13 A busz az felesleges szerintem, ha nem akarsz buszsofőr lenni. A nagymotort viszont csináld meg, a legjobb dolog a világon. :D
2022. dec. 31. 13:03
 15/15 NTBS ***** válasza:
Igen. Alapból is tanár vagyok.
2023. febr. 28. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!