Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autó lenne a legjobb...

Melyik autó lenne a legjobb választás?

Figyelt kérdés

Opel Astra J 2010… körüli évjárat

Kia C’eed szintén 2010… körüli évjárat

Ford Mondeo -//-

Vagy … esetleg Ford Focus.

Egyedül használnám legfőbbképpen, viszont én magam 2 méter vagyok.

Legyen megbízható, szerethető autó.

Én inkább a benzin felé hajlok, de az sem baj ha diesel, viszont nem szeretném, hogy lomha legyen, hanem ha odalépek, akkor azért reagáljon.

Ezek alapján ki melyiket és miért ajánlaná?

Előre is köszönöm.

2022. dec. 28. 10:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%
Ford mondeo
2022. dec. 28. 10:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Addig jó, hogy benzines legyen, de a "ha odalépek, menjen" kijelentés nem éppen kategorizálható.

Az autóknál a legnagyobb és legdrágább hibafaktor mindig a motor, szóval motor megnevezése nélkül teljesen értelmetlen ilyen kérdést feltenni. Egy típusból létezik egy rakás motorral szerelt és minden motor más, sokszor még csak nem is ugyanazok gyártják, szóval a motoron múlik minden. Pl. ha az Astránál maradunk, dízel 1.7 a világból kimegy, 2.0 a világ szarja.

2022. dec. 28. 10:37
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Octavia 2.0 tdi?
2022. dec. 28. 10:56
 4/12 A kérdező kommentje:

Jelenleg is egy octaviam van. Oké… az 2001-es évjárat 1.6 101 LE.

Azt azért nem szeretnék mert a 3-as octaviara pl 2016-os évjárat amit már elfogadnék nincs pénzem, a 2-es octaviak meg az öregebbek ugyan annyi pénzért mint egy ford vagy egy opel full fapadok.

Tehát ugyan annyi pénzért felszereltebb fordot kapok az octavianal.

2022. dec. 28. 11:17
 5/12 A kérdező kommentje:

2-es:

Értelek mit mondasz.

Viszont én nagyon ezekhez nem értek, de tudom hogy pl. a fordból az 1.4-es motort nem

Szabad megvenni meg talán az 1.8-at sem… ha jól emlékszem, mert nem megbízhatóak.

Szóval. Ha valaki jobban ért hozzá, akkor a típus mellé a motort is írja oda…

2022. dec. 28. 11:20
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Van egy akkora haverom mint te, + mellé úgy 160kg, Mondeo-ja van, abban fér el a legjobban azt mondja.
2022. dec. 28. 12:05
 7/12 anonim ***** válasza:
69%
Fordnál 1.7 az egy jó moci!
2022. dec. 28. 18:09
 8/12 anonim ***** válasza:
15%
Jé asztrat ne, marad a Focus vagy a ceed.
2022. dec. 28. 18:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Azt leírhatnád még, hogy mennyi a kereted rá. Mert nem hülyeségből mondják sokan, hogy a keret nagyjából felét, kétharmadát tegye ki maximum az autó vételára, a többiből az esetleges költségeket tudjad fedezni. (A kopó alkatrészek, mint például a fék, kuplung, vezérlés stb. sem az olcsó kategória szokott lenni, főleg a fenti autók piaci áraihoz képest.)

Először bele kellene ülnöd mindegyikbe, hogy tetszik-e egyáltalán belülről, kényelmes-e neked az üléspozíció, illetve a maga az ülés.

Az Opelek és Kiák megbízhatóságáról, alkatrész árairól nem tudok nyilatkozni.

A Fordokról jobban tudok nyilatkozni.

A Fordok a menettulajdonságban, leginkább vezethetőségben jobbak lesznek. Ezt arra alapozom, hogy a szakma a Fordoknál leginkább a futóművét emelik ki amely bőven a kategóriák legjobbjaként említik. Ez igaz Focusra, de a Mondeonak is dicsérik a vezethetőségét.

A Ford Focus esetén szerintem a 2. (2005-2010) és a 3. generáció (2011-től) jöhet szóba, de felsorolt autók közül szerintem inkább a második jön majd ki az anyagiakból. A második generációnál, ami már a legfiatalabb is elmúlt 10 éves azoknál a rozsdásodásra kell odafigyelni, főleg a hátsó kerékjáratiívek mentén, de láttam már lyukas elsősárvédőt is elrozsdásodás miatt. Illetve a műszerfalba lévő forrasztások szoktak elfáradni és mozgásképtelenné válik a jármű. Ennek a javítása kb. 10 ezer forintból orvosolható.

A motorok, azon belül a benzinesek közül az 1,4-est és a kisebb teljesítményú 1,6-ost (sima szívó motor) elfelejteném, mert a "ha odalépek, akkor azért reagáljon" ezekre semmiképpen sem igaz, (bár a megbízhatósággal nincs problémájuk). De igazából az 1.6-os változószelepvezérlésű változata (Ti-VCT) a maga 115 lóerejével sem bivalyerős.

Az 1.8 és 2.0-es a 125 és 145 lóerővel már valamennyire megmozgatják a bódét. Bár ez a két motor Mazda MZR eredetű motorok és hajlamosak lehetnek magasabb olajfogyasztásra, ami a motor feljújítását vonhatja maga után. Ennek költsége 200 és 600 ezer forint között lehetséges (utóbbi a kuplungszerkezet + lendkerék cseréjével együtt ennyi). Ez a probléma sok beszámoló alapján leginkább 200 ezer km futásteljesítmény felett jelentkezik, de a nem megfelelő olajcsereperiódus (10 ezrenkénti olaj + szűrők cseréje az ajánlott) miatt előbb is bekövetkezhet.

Van még a 225 lovas 2.5 ST, de azok még mindig 2,6 milliótól kezdődnek és drágább is a karbantartásuk.

Dízel fronton van három féle: az 1,6-os két verzióval 90 (DPF nélkül) és 109 lóerővel, az 1,8-as 115 lóerővel (DPF nélkül) és a 2,0-es szintén kétféle 110 (DPF nélkül) és 136 lóerővel. Az 1,6-os és a 2,0-es dízelek a francia PSA-val közösen lettek fejlesztve (Peugeot-Citroen esetén HDI). Ezeknek a karbantartása - mivel már idősebbek is és jelentős futásteljesítmény is befigyel - drágább lehet, leginkább a DPF és EGR szelepek karbantartási költségei miatt.

2022. dec. 28. 19:12
 10/12 A kérdező kommentje:

A keret az 1 500 000-1 700 000.

Ezt az odalépek és reagáljon kijelentést nem úgy értettem, hogy versenyautót szeretnék, de a mostani 101 lovas octavia (amiben már a korától fogva lehet annyi sincs) rohadt lomha. Ráadásul benzines is, nyomaték sincs, így előzásnál 2x meg kell gondoljam (nyilván viszakapcsolás fejében, mert az nála alap), hogy belemenjek-e az előzésbe vagy sem.

Volt a családban Ford C-max diesel 106...110 lovas nem emlékszem pontosan, nekem az lomha volt, én azt az autót útáltam. Tehát... akkor egyszer vezettem a szomszéd C-max-át, az szintén diesel csak 140 lovas, na az már igen, meg is lepödtem, hogy mondom ez is C-max és hogy megy, mikor mondta, hogy azért mert az 140 paci.

A javítás az nálam ha lehet azt mondani meg van oldva, ugyanis apum autószerelő, tehát jóformán csak az alkatrész költség van, ami nyilván költség, de legalább már munkadíjam nincs.

Tőle is kértem tanácsot csak kiváncsi voltam több vélemlnyre is.

2022. dec. 28. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!