Szerintetek kik "veszélyesebbek" az utakon, az idősebb sofőrök, mondjuk 70+ évesek, a motorosok, a gyorshajtók, vagy a lassan haladók?
Ott értelmetlen a kérdés, hogy attól hogy valaki 70+ éves még vezethet jól. Attól, hogy valaki motoros, még vezethet jól. Attól hogy valaki lassabban halad még vezethet jól.
Sőt, még a gyorshajtást is lehet(ne) ésszel csinálni, nyilván a felsoroltak közül ez az ami már önmagában veszélyhelyzetet generál.
13-as, nem a 3-as vagyok. De sokat autópályázok. Múlt héten a belső sávban egy nagy tekercs hullámpapír volt. Gondolom egy teherautóról pottyanhatott le. Fényes nappal, 130-cal volt ideje, lehetősége mindenkinek kikerülni. Éjszaka ha 200-zal mész, amikor másodpercenként több, mint 55 m-t teszel meg(!), hosszú unalmas úton, főleg ha körülötted sehol senki, simán lehet hogy bebambulsz és nem veszed észre időben. Egy ilyen tömör papírkötegre ha ráhajtasz, még egy SUV-val se lehet azt mondani, hogy ilyen tempónál észre se veszed... Se már hajtotta rá utánfutóról elpotyogó laposvas darobokra, meg ütöttem már el pályán éjszaka szakadó esőben nyulat is, fényes nappal meg egerészölyvet. Egyik eset sem azért volt, mert valami rosszul, vagy szabálytalanul csináltam volna.
Az, hogy nincs előtted, mögötted senki, főleg korlátozott látási viszonyoknál, mint az éjszaka, nem azt jelenti, hogy annyival mehetsz, amennyivel jólesik, még ha közvetlenül más embereket nem is veszélyeztetsz ezzel. A pálya sem azt jelenti hogy garantáltan soha semmi nem lehet előtted az úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!