Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Belefagyott a hűtővíz az autómba?

Belefagyott a hűtővíz az autómba?

Figyelt kérdés

Az autómat kisebb műszaki hiba miatt nem tudom használni, ezért a parkolóba áll pár napja, és teljesen kiment a fejemből hogy kéne bele fagyállót tölteni és most belefagyott.

Beindítani meg se próbáltam és nem is fogom.

A tartályban kevés víz van, és ami cső kijön a tartályból az nincs megdermedve és puha.

Pár napja már nem volt beindítva.

Kiolvasztani hogy tudnám?

Lehet így baja?

Panelházba lakok, csak a parkolóba tudom tárolni az autót..

2022. dec. 20. 18:57
1 2
 11/18 krwkco ***** válasza:
100%

Ezzel akarod magyarázni a 7-es hozzászólásban eltúlzott jóslást? Gyenge próbálkozás, mert a tömszelencében sincs más, mint az általa rögzített tömítés.

Azt mondom, várjuk meg amíg kiderül, hogy mi lett a vízpumpával.

2022. dec. 20. 22:31
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

#11 Egyrészt közismert tény hogy a tömszelencét keni, ha nincs kenése attól a pumpa még működni fog, csak elkezd folyni a tengelynél.

Másrészt én egyszer régen elkövettem azt a hibát hogy nem tettem bele fagyállót, minek hisz nyár van...

Nyár végére folyni kezdett a pumpa.

2022. dec. 20. 22:34
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha csak tiszta víz, nyisd meg alul valahol, aztán ha kiment valamennyi, tölts rá tömény fagyállót és kész. Ha nem jön semennyi, akkor várni kell nyilván, de napokban melegszik az időjárás pont. Előtte nézd körül a blokkot, illetve figyeld a szintet utána egy ideig gyakrabban.
2022. dec. 20. 23:17
 14/18 A kérdező kommentje:

Na

Csütörtökön kiolvadt, egyből töltöttem rá először tömény fagyállót, vártam egy kicsit, majd rá egy kis ioncserélt vizet.

Előtte körbenéztem nem ereszt nem szivárog sehonnan semmi

Beindítottam, járattam vagy 10 percig

Víz nem fogyott, olaj nem habosodott, és utána sem történt semmi rendellenes.

Egyenlőre ennyit tudok mondani, mert most még nem tudom használni az autót.

2022. dec. 25. 15:47
 15/18 krwkco ***** válasza:

"Víz nem fogyott, olaj nem habosodott, és utána sem történt semmi rendellenes."

Ha nem fúj gőzfelhőt, akkor pláne megnyugodhatsz.

2022. dec. 25. 17:43
 16/18 krwkco ***** válasza:

"Csütörtökön kiolvadt, egyből töltöttem rá először tömény fagyállót, vártam egy kicsit, majd rá egy kis ioncserélt vizet."

Ha nem eresztetted le belőle a korábbi desztvizet, akkor miért töltöttél rá vizet is? Csupa tömény fagyállót kellett volna.

2022. dec. 25. 17:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Tömszelencés, amire gondolsz, azt szimmeringnek hívják. Tömszelence a villanyász szekrényekben van, azokon vezetik be a kábeleket.
2022. dec. 25. 18:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Márpedig tömszelencének hívják azt is és teljesen más működési elve van mint a szimeringnek. Egyébként semmilyen kenést nem igényel, mint ahogy a kertiszivattyúkban és hasonlókban sincs kenésük mégis hosszú évekig ellátják feladatukat.
2022. dec. 25. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!