Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Belefagyott a hűtővíz az autómba?

Belefagyott a hűtővíz az autómba?

Figyelt kérdés

Az autómat kisebb műszaki hiba miatt nem tudom használni, ezért a parkolóba áll pár napja, és teljesen kiment a fejemből hogy kéne bele fagyállót tölteni és most belefagyott.

Beindítani meg se próbáltam és nem is fogom.

A tartályban kevés víz van, és ami cső kijön a tartályból az nincs megdermedve és puha.

Pár napja már nem volt beindítva.

Kiolvasztani hogy tudnám?

Lehet így baja?

Panelházba lakok, csak a parkolóba tudom tárolni az autót..

2022. dec. 20. 18:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól mert a csövekben nem fagyott meg, attól a blokkban még lehet.

De amúgy honnan veszed, hogy befagyott? Azt írod hogy a cső puha, a tartályban is VÍZ van, azaz folyékony. Akkor mire alapozod?

De a lényeg, hogy ha szerinted be van fagyva, vagy nem vagy benne biztos, akkor inkább tényleg ne indítsd be. Hét második felében jó idő lesz napközben, azt várd meg, ha be is van fagyva, akkor majd biztosan kiolvad.

2022. dec. 20. 19:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

"teljesen kiment a fejemből hogy kéne bele fagyállót tölteni és most belefagyott"

Sima ioncserélt, vagy desztillált vízzel volt feltöltve?

2022. dec. 20. 19:08
 3/18 A kérdező kommentje:

1# bocsi kijavítom magam, a tartály alján jég van

2# sima ioncserélt volt benne

2022. dec. 20. 19:14
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

ma még hideg lesz, holnnap már nem lesz fagy.. én ettől függetlenül péntekig várnék mert már mindegy, akkor beindít.. azt körbe nézni hol folyik, ha sehol akkor tömény fagyálló bele azt menni hadd keveredjen el.

De szerintem azért akkor is le kéne engedni és úgy bele a tömény fagyállót..

Ha minden ok akkor menni vele többet és nézni a kiegyenlítő tartályt,, ha fogy a víz, vagy koszos lesz, akkor irány a szerelő...

2022. dec. 20. 19:25
 5/18 anonim ***** válasza:
A következő melegebb napokban, lehetőleg kora délután, cseréld le az egészet.
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
ja nem írtam, persze lehet baja, a fém motor blokk szétfagy, gyakoratilag motorcsere gond nélkül lehet.
 7/18 anonim ***** válasza:
87%

Tökmindegy, ha nem volt benne fagyálló, akkor a vízpumpádnak úgyis vége van..

a fagyálló keni ugyanis.

2022. dec. 20. 19:43
 8/18 krwkco ***** válasza:
100%

Van egy üres 5 literes olajos kannád? Vagy aegy 5 literes desztvizes? Vagy egy lavor, amit nem sajnálsz? A kannáknak ki kell vágni az oldalát hogy bele lehessen ereszteni a hűtővizet.

Én még ma este lemennék egy zseblámpával és levenném az alsó csövet a hűtőről. Akár a kereket levéve és némi kartonra melléfeküdve, ha csak úgy lehet hozzáférni. Meg a kiegyenlítőtartály kupakját.

Előtte alátenném a kannát, vagy lavort, hogy ne szennyezze a környzetet. És otthagynám. Hadd csorogjon ki, ami ki akar és ami még nem fagyott meg, az ne is fagyjon meg.

Egy motorkár megelőzése megér ennyit.

Ha tömény fagyállót veszel és a desztvíz nagyja már kicsorgott, akkor 50%-os higításút ajánlott beletölteni, ahogy rá van írva.

2022. dec. 20. 19:55
 9/18 krwkco ***** válasza:
100%

"akkor a vízpumpádnak úgyis vége van"

Ez szerintem túlzás. A vízpumpa csak egy vízkerékszerű valami egy hengerben. Annak nem lesz baja, feltéve, hogy a fagy nem nyomja szét. Legfeljebb a tömítések örülnek egy kis kenésnek, a fémalkatrészek nem csúsznak egymáson.

2022. dec. 20. 20:00
 10/18 anonim ***** válasza:
0%
krwkco tömszelencéről hallottál már?
2022. dec. 20. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!