Kevésbé nyomatékos autó vezetése?
Jelenleg egy 90LE, 235NM-es autóm van.
Kinéztem egy 1.2-es Toyota C-hr-t, amely 116LE-s, de 185NM.
Mennyire lesz lomhább, mint az enyém? Vagy hasonló lesz? Annyit néztem róla, hogy gyorsabban gyorsul, mint az enyém.
Illetve egy Mazda 3-ast néztem, amely 2.2, 150LE, 380NM-es.
Nem értek nagyon az autókhoz, ezért szívesen fogadok válaszokat!
"Annyit néztem róla, hogy gyorsabban gyorsul, mint az enyém."
Szerinted a C-HR véletlenül van 6 fokozatú váltóval szerelve?
Megy az, csak pörgetni kell. Akkor megy a legjobban, amikor a maximális forgatónyomaték és a maximális teljesítmény között tartják a fordulatszámot.
Elővettem az excelt, ami nyomatékból és fordulatszámból teljesítményt számol, ha 6000/perc-nél van a maximális teljesítmény, akkor ott már csak 135Nm a nyomaték.
6-nál a pont! A sok birkának fogalma nincs arról hogy a megadott nyomaték az adatlapon az csak egyetlen munkapontban érvényes. Jó ha a nyomaték harmadát-negyedét kihasználja az átlag nyomaték -és lóerőfan.
#5 185Nm kevés? Elment az eszed? Sehol se használsz ennyit csak beképzeled magadnak...
#8 elküldöd a jármúhöz tartozó fájlt, hogy fel tudjam tenni Need for Speed-be?
Mert igazi autód biztos nincs. És az aranyszabály: a koponyacsontod alatt hiányzó köbcentiket (idegsejtek...) nem lehet a motorháztető alattiakkal kiváltani. :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!