Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kevésbé nyomatékos autó vezetése?

Kevésbé nyomatékos autó vezetése?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy 90LE, 235NM-es autóm van.

Kinéztem egy 1.2-es Toyota C-hr-t, amely 116LE-s, de 185NM.

Mennyire lesz lomhább, mint az enyém? Vagy hasonló lesz? Annyit néztem róla, hogy gyorsabban gyorsul, mint az enyém.

Illetve egy Mazda 3-ast néztem, amely 2.2, 150LE, 380NM-es.

Nem értek nagyon az autókhoz, ezért szívesen fogadok válaszokat!

2022. dec. 14. 12:44
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Nem lesz nagy különbség. Azért ha a mazdát választod ott már éreznéd, hogy mennyivel jobban megindul.
2022. dec. 14. 13:00
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
Még kérdezd meg 5x.
2022. dec. 14. 14:06
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Később váltasz fel, kb ennyi.
2022. dec. 14. 14:21
 4/9 anonim ***** válasza:
24%
Aki tud vezetni annak teljesen mindegy. Azok szoktak nyafogni a nyomatékon meg a lóerőn, akiknek alapvető problémájuk van a váltó kezelésével...Ezeknek találták ki az automata váltót, hogy a műszaki analfabétizmusmust műszaki oldalról kompenzálják némileg.
2022. dec. 14. 21:04
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
#4 te nagyon okos tökmindegy mennyire tud valaki vezetni, egy előzésnél igenis rohadt sokat számít az erőtartalék! Hiába kapcsolsz vissza, a 185nm édeskevés, főleg egy ilyen súlyú autónál.
2022. dec. 14. 21:08
 6/9 anonim ***** válasza:

"Annyit néztem róla, hogy gyorsabban gyorsul, mint az enyém."

Szerinted a C-HR véletlenül van 6 fokozatú váltóval szerelve?

Megy az, csak pörgetni kell. Akkor megy a legjobban, amikor a maximális forgatónyomaték és a maximális teljesítmény között tartják a fordulatszámot.

Elővettem az excelt, ami nyomatékból és fordulatszámból teljesítményt számol, ha 6000/perc-nél van a maximális teljesítmény, akkor ott már csak 135Nm a nyomaték.

2022. dec. 14. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:

6-nál a pont! A sok birkának fogalma nincs arról hogy a megadott nyomaték az adatlapon az csak egyetlen munkapontban érvényes. Jó ha a nyomaték harmadát-negyedét kihasználja az átlag nyomaték -és lóerőfan.

#5 185Nm kevés? Elment az eszed? Sehol se használsz ennyit csak beképzeled magadnak...

2022. dec. 14. 22:00
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
6-7 jézusom, ostobák vagytok és még reklámozzátok is. Vezettetek már valaha nagyobb teljesítményű autót? Mert ha egyszer kipróbálnátok pl. az enyémet (V8, 344 ló, 410nm) akkor egyből más véleményen lennétek.
2022. dec. 14. 22:18
 9/9 anonim ***** válasza:

#8 elküldöd a jármúhöz tartozó fájlt, hogy fel tudjam tenni Need for Speed-be?

Mert igazi autód biztos nincs. És az aranyszabály: a koponyacsontod alatt hiányzó köbcentiket (idegsejtek...) nem lehet a motorháztető alattiakkal kiváltani. :D :D

2022. dec. 15. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!