Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A hátsó szélvédő be tud törni...

A hátsó szélvédő be tud törni csak a hidegtől? Vagy gondoljak arra is, hogy esetleg valaki kárt tett benne?

Figyelt kérdés
Nő vagyok, sajnos nem értek ehhez. Ma reggel beültem a kocsiba, becsuktam az ajtót és azonnal betört a hátsó szélvédőm.

#hideg #szélvédő betörés
2022. dec. 14. 11:34
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
Kizárt, hogy csak a hidegtől betörjön. Gondold el, milyen erőket kell kibírni mondjuk autósztrádán, amikor nagy szél van, meg még a kavicsok is repkednek felé.
2022. dec. 14. 11:59
 2/7 anonim ***** válasza:
61%

A hátsó szélvédő felé viszonylag ritkán repkednek kavicsok.

Kérdező

Ami mostanában volt az nem hideg. Úgy értem hideg olyan tekintetben. hogy a sok kis masnis nyalóka hozzáfagy az úthoz sétáltatás közben, de az üvgnek ez a pár fok még nem árt.

2022. dec. 14. 12:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Pont azért kérdeztem, mert nem értem hogy történhetett ez meg! Az elmúlt 1 évben csak városban használtam az autót, semmilyen sérülés nem volt a hátsó szélvédőn.
2022. dec. 14. 12:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kizárt, hogy valamilyen okból meg van csavarodva az egész karosszéria, ami azt okozta, hogy a beragasztott hátsó üveg is megfeszült, és csak annyi kellett neki a töréshez, hogy becsapd az ajtót.

Ha meg ötajtós típus, akkor pláne előfordulhat, hogy azt az 5. ajtót valamiként nem jól szerelték be és feszült.

Ez csak találgatás, mert nem írtad, hogy újonnan vetted-e és hogy tudomásod szerint volt-e korábbi sérülése.

2022. dec. 14. 13:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! 2021. májusában vettem, most 7 éves és tudtommal nem volt korábbi sérülése. Ötajtós, igen, ezidáig semmi gond nem volt vele.
2022. dec. 14. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:
A hátsó szélvédő a leggyengébb az autókon. Múlt nyáron volt egy jégeső Olaszországban, egy lidl parkolóban videózta valaki azt a 20-30 betört ablakú autót, aminél mindnek a hátsó szélvédő tört be. Én is azt gondolom, hogy feszültség volt az üvegben és egy nagyobb rázkódás, ajtócsapás elrepeszthette az üveget.
2022. dec. 14. 16:47
 7/7 anonim ***** válasza:
27%
Jelentve ez is.
2022. dec. 14. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!