Igaz az hogy a vállalkozások céges autóira kötelező a matricát kitenni, különben büntetnek? Bal vagy jobb első ajtóra.
11es te mindenhova beírod ezt a laposföldes elméletedet?
Semmi nem ostobaság, ami után érdeklődik valaki.
Amúgy meg nem rossz a reklám. Akinek meg van félnivalója az így járt.
"Állítólag a céges autók magánra használatát szeretnék kiszűrni."
És ha mondjuk a rendőr megállít, hogy bizonyítja be, hogy én magáncélra használom a céges autót? Nálunk pl szóbeli engedéllyel el lehet vinni magánhasználatra is. Sőt, ha reggel korán indulunk az ország túlsó végébe, általában bevett szokás, hogy nem várják el, hogy hajnali 4-kor bemenjünk a telephelyre felvenni az autót, majd ugyanarra visszamenjünk ki a városból. Ilyenkor előző este bepakolok és hazamegyek (útba is esik, még csak kerülni sem kell) a cégessel, hogy reggel otthonról egyből tudjak indulni. Tulajdonképpen ez is magánhasználat. Eddig még nem adtak írásos dokumentumot igazolva, hogy céges úton járok el.
Kérdező, és ahol a cég bérel autókat? Mert ilyen is van ám!
Eléggé követem a híreket. Nemigen tudom elképzelni, hogy ne hallottam volna róla, ha ilyet bevezettek volna.
Szóval én azt hiszem, néhány ember bepánikolt valami félreértés miatt és ők terjesztik a rémhíreket. Nem ez lenne az első ilyen eset.
Azt beszélik, ha az irodai tollal szerelmes levelet írok, a képembe fröcsköli a tintát, így megjelölve, hogy magáncélra használom az eszközt.
Ügye, mennyire hihető is logikus.
Ha a céges autót magáncélra használom alkalmazottként, engedély nélkül, akkor az a főnökömre tartozik, senki másra.
Ha alkalmazottként, tulajdonosként a céges autót magáncélra használom ugyanez.
Ha alkalmazottként, tulajdonosként a céges autót magáncélra használom, de írok költségtérítést, mely szerint a cég érdekében autóztam, az adóhivatalt érdekelheti.
De nagyon ostobának kell ahhoz lenni, hogy ne tudjon az ember elfogadható, hihető kamu indokot.
Mindezektől függetlenül: Honnan kellene tudnia bárkinek, mely okból tartózkodik adott helyen egy autó?
A kisbolt előtt áll a kocsim. Na most akkor szalámit veszek (magáncél), vagy üzleti tárgyalásom van a főnökkel (hivatalos).
A rend éber őre mit kezd a matricás autóval?
Én ma irattam át a mortoromat, amit egy fuvarozó vállakozótól vettem, és a cége nevén volt. Akkro most ő sem használhatta volna túrázni, csak hivatalos , céggel kapcsolatos utakra?
A nagyobb cégek általában adnak a vezető beosztású alkalmazottakiknak autót, de még céges bankkártyát is tankoláshoz, akkor ők mire használhatják, ha nem magáncélra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!