Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz az hogy a vállalkozások...

Igaz az hogy a vállalkozások céges autóira kötelező a matricát kitenni, különben büntetnek? Bal vagy jobb első ajtóra.

Figyelt kérdés
2022. dec. 14. 08:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%
Ez megint valami laposföldhívő fészbúúk hír volt. A fénynél már csak egy dolog gyorsabb. Az ostobaság.
2022. dec. 14. 08:52
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk a céges autók teljesen civil kinézetűek, semmi matrica, felirat, vagy egyedi rendszám nincs rajtuk.
2022. dec. 14. 09:02
 13/27 A kérdező kommentje:

11es te mindenhova beírod ezt a laposföldes elméletedet?

Semmi nem ostobaság, ami után érdeklődik valaki.

Amúgy meg nem rossz a reklám. Akinek meg van félnivalója az így járt.

2022. dec. 14. 09:03
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
#13-as nehogy agyvérzést kapj. 😅Szimplán csak komolyan veszel valami baromságot a többi idiótával együtt amit valahol olvastatok és máris tényként van kezelve. És igen. Ezért vagytok ostobák. Semmilyen matrica vagy egyéb jelzés nincs és nem is lesz céges autókon. A kérdésed valószínűleg szimpla provokáció vagy unalomból született. Esetleg a 70 alatti IQ engedett ennyit.
2022. dec. 14. 09:06
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

"Állítólag a céges autók magánra használatát szeretnék kiszűrni."

És ha mondjuk a rendőr megállít, hogy bizonyítja be, hogy én magáncélra használom a céges autót? Nálunk pl szóbeli engedéllyel el lehet vinni magánhasználatra is. Sőt, ha reggel korán indulunk az ország túlsó végébe, általában bevett szokás, hogy nem várják el, hogy hajnali 4-kor bemenjünk a telephelyre felvenni az autót, majd ugyanarra visszamenjünk ki a városból. Ilyenkor előző este bepakolok és hazamegyek (útba is esik, még csak kerülni sem kell) a cégessel, hogy reggel otthonról egyből tudjak indulni. Tulajdonképpen ez is magánhasználat. Eddig még nem adtak írásos dokumentumot igazolva, hogy céges úton járok el.

2022. dec. 14. 09:07
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, és ahol a cég bérel autókat? Mert ilyen is van ám!

Eléggé követem a híreket. Nemigen tudom elképzelni, hogy ne hallottam volna róla, ha ilyet bevezettek volna.

Szóval én azt hiszem, néhány ember bepánikolt valami félreértés miatt és ők terjesztik a rémhíreket. Nem ez lenne az első ilyen eset.

2022. dec. 14. 09:08
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Gugli: céges autóra matrica kötelező

Zéró találat, csak a matrica készítéséről van.

Két releváns link a cégautó magánhasználatáról:

[link]

[link]

Semmi ilyet nem említenek, szóval ez így elhalt álmában.

2022. dec. 14. 09:27
 18/27 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon gyenge trollkérdés az egész.
2022. dec. 14. 09:47
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt beszélik, ha az irodai tollal szerelmes levelet írok, a képembe fröcsköli a tintát, így megjelölve, hogy magáncélra használom az eszközt.

Ügye, mennyire hihető is logikus.

Ha a céges autót magáncélra használom alkalmazottként, engedély nélkül, akkor az a főnökömre tartozik, senki másra.

Ha alkalmazottként, tulajdonosként a céges autót magáncélra használom ugyanez.

Ha alkalmazottként, tulajdonosként a céges autót magáncélra használom, de írok költségtérítést, mely szerint a cég érdekében autóztam, az adóhivatalt érdekelheti.

De nagyon ostobának kell ahhoz lenni, hogy ne tudjon az ember elfogadható, hihető kamu indokot.

Mindezektől függetlenül: Honnan kellene tudnia bárkinek, mely okból tartózkodik adott helyen egy autó?

A kisbolt előtt áll a kocsim. Na most akkor szalámit veszek (magáncél), vagy üzleti tárgyalásom van a főnökkel (hivatalos).

A rend éber őre mit kezd a matricás autóval?

2022. dec. 14. 10:05
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Én ma irattam át a mortoromat, amit egy fuvarozó vállakozótól vettem, és a cége nevén volt. Akkro most ő sem használhatta volna túrázni, csak hivatalos , céggel kapcsolatos utakra?

A nagyobb cégek általában adnak a vezető beosztású alkalmazottakiknak autót, de még céges bankkártyát is tankoláshoz, akkor ők mire használhatják, ha nem magáncélra?

2022. dec. 14. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!