Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy autó adás-vételénél mi a...

Egy autó adás-vételénél mi a francért kell jelen lennie egyszerre 6-7 embernek?

Figyelt kérdés
Több autót is adtam már el. Jellemzően a sajátjaimat vagy családtagnak segítettem az eladásban. Ezek átlagosan pár százezres értékű autók voltak. Mindig nyilvános helyszínt választok az adásvétel lebonyolítására, például valamelyik hipermarket parkolója, és egy tanúval érkezem. Ehhez képest a szinte minden esetben "nyugodt, kiegyensúlyozott" hangvételűnek tűnő "tesó" négy vagy ötödmagával pattan ki valami 20-30 éves lélekvesztőből. Ilyenkor rendszeresen megy az erőfitogtatás, arcoskodás, pofátlan alkudozás. Egyszerűen annyira elegem van ebből, hogy minden autó eladásnál ilyen lókupecekkel kell vitatkozni. Ha meg nem adom el, megy a fenyegetőzés, fizessem ki a útiköltségét, stb. Nektek milyen hasonló élményeitek vannak?

2022. dec. 12. 16:34
1 2
 11/12 Tuske29 válasza:
54%
Én eddig kettőt adtam el C típusúnak.Az első egy majom volt,de örültem,hogy megszabadultam a kocsitól,tréleren vitték.Adásvételit leadtam,utána jött a levél,mivel nem íratta át,kivonják a forgalomból.A másikat szombaton vitték el,c házaspár,értelmesek,tisztelettudók és velük a sofőr.Kiváncsi vagyok,átíratják-e,én a saját részem lerendeztem ma.Mondjuk azt megfogadtam,hogy többet kocsit nem adok el,inkább hivatalosan beviszem a bontóba és kivonatom a forgalomból.Idegeskedni azon,hogy átíratja-e,csinál-e büntetéseket,stb.Állítólag régen más volt,ha az eladó lejelentette az eladást,az okmányiroda "hivatalból" a vevő nevére írta a kocsit.Ha ez így volt,jó nagy marhaságot csináltak,hogy eltörölték..
2022. dec. 12. 19:23
 12/12 anonim ***** válasza:
Kétszer voltam jelen adás-vételnél. Egyszer a motoromat vettem, apám ismerőse volt a csávó, ők kint beszélgettek, a csávó felesége segített kitölteni a papírokat, megbíztunk egymásban. Másik amikor a sok éve szolgáló családi autónkat adtuk el, azt meg cégnek, másnap már Belgiumban volt, harmadnap hajózott Afrikába. Meg kell válogatni, kivel állsz szóba, már telefonban hallani, hogy "tesó, bástya".
2022. dec. 14. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!