Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen fékolaj kell?

Milyen fékolaj kell?

Figyelt kérdés
2001es Renault scenic 1 1.6 16v motoros benzintemetőm van és a fékolaj egy picit kevés, milyen kell bele? Neten ha jól láttam akkor a dot4

2022. dec. 12. 15:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Az jó bele.
2022. dec. 12. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

fékFOLYADÉK, nem olaj.

DOT4 jó lesz

2022. dec. 12. 15:52
 3/9 anonim ***** válasza:
41%

#2 Engedjük már el ezt a "fékfolyadék" seggfájást. Az egész abból ered, hogy régen ugyebár olaj alapú volt, azaz fékolaj, de ami már full szintetikusan van előállítva, az fékfolyadék, mert nincs benne olaj.

Oké, és akkor a full szintetikus motorolajat mostantól tilos motorolajnak hívni? Mostantól legyen motorfolyadék!

És ha már itt vagyunk, te mindig mindenbe belekötsz? Belekötsz abba is, hogy flex? Krova? Zsilett penge? Teflon? Cipzár? Nejlon? Imbuszkulcs? Ebbe te mindbe belekötsz, amikor valaki használja őket, komolyan mindenkit kijavítasz? "AZ NEM TEFLON, HANEM POLITETRAFLUORETILÉN!" Valahogy nem hiszem. Szóval fogd szépen vissza magad, senki nem kíváncsi a hülyeségedre.

2022. dec. 12. 16:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Dot 4 fékolaj jó lesz
2022. dec. 12. 16:54
 5/9 Géza80 ***** válasza:

Teljesen mindegy milyen. Dot 3, 4 vagy 5. Csupán a forráspontja más. A dot5 a magasabb. De gondolom ne akarod golyamatosan fékezni, hogy felforjon a fékmunkahengerben a "fékolaj".

Majd ha töltöttél utánna nézd meg hogy miért esett le a szint. Nem e szivárog valahol, vagy csak lekoptak a betétek, fékpofák.

2022. dec. 13. 21:09
 6/9 Géza80 ***** válasza:
Pár évente illő lecserélni a fékolajat is, mert megköti levegő páratartalmát és bevizesedik, ami nem túl előnyös főleg a forráspontot illetőleg, no meg a fém alkatrészek sem nagyon csipolják a vizet.
2022. dec. 13. 21:13
 7/9 anonim ***** válasza:
2 evente kellene cserélni.
2022. dec. 13. 23:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem tudtam eddig hogy kell cserélni, szerintem január-februárra meglesz az olajcsere akkor lecseréltetem azt is. Fékek már kicsit kopottak az is cserés lesz aztan majd a szerelő ránéz hogy szivárog-e valahol. Mondjuk nem hiányzott belőle sok csak egy kevés
2022. dec. 15. 06:38
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 Nem kell cserélni, be kell vizsgálni. Szokás hogy a gyártó előír egy csereperiódust, de az csak elővigyázatosság, mivel fékről van szó és mindenki elfelejt foglalkozni vele. Valójában a fékOLAJ (most már direkt így írom xd) nem megy tönkre, csak megköti a vizet és a víz csökkenti a forráspontját. Általában 2-4 év alatt eléri azt a szintet hogy cserélni kell, de ez nem szabályszerű. Szerintem bármelyik szerviz ingyen megnézi neked, 10 másodperc az egész. Ha jó a forráspontja, akkor nem kell cserélni.
2022. dec. 15. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!