Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hengerfejes? Vagy csak a rövid km

Hengerfejes? Vagy csak a rövid km

Figyelt kérdés

A napokban vettem egy autót,( audi a3 8p 1.6 benzin)

Es ma észrevettem hogy az olajbetöltő nyillásnál trutyis a kupak, viszont nem füstöl, a hűtővize is tiszta.

Eddig amit mentem vele az 60km amíg haza hoztam plusz ma mentem vele össz. 16 km-ert, miután megláttam a betöltő nyillásnál a helyzetet.

A rövid táv lehet az oka és csak szimplán nem párolgott el a motorolaj gőze, vagy kezdődő hengerfej

2022. dec. 11. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Nézz rá a hűtővízre, az nem olajos?
2022. dec. 11. 20:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak a párától van. Nekem már 6 éve megvan az ugyanilyen 8 szelepes 1.6 -os motorral szerelt skodám, és mindig volt a betöltősapkánál kávés trutyi, miközben már 60 ezret beletekertem, víz nem fogy, olajat évente cserélek és amit leengedek, az ugyan koszos, nem vizes. Év elejétől nemcsak helyben használom, mert akkor még meg is érteném, de most 30km-re járok vele dolgozni, és ugyanúgy ott a trutyi mikor töltök utána az olajnak, de csak ott fenn.
2022. dec. 11. 20:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem olajos egyántalán, és ma amikor elindultam vele még “nehezen” is melegedett nem érte el a 90 celsius fokot sem. És van fűtés is.
2022. dec. 11. 20:54
 4/8 anonim ***** válasza:
22%

Ez is valami németautó okosság lehet, mert valami oknál fogva pl a franciáknál ilyet egynél se láttam.

Megkockáztatom, egy 50 tagú mérnökbrigád agyalt ezen, hogy a mókus feleslegesen hordja a szakszervizbe a verdáját.

Igen, sima pára, amit felköhög a kartergázzal a szelepfedélre belül.

2022. dec. 11. 21:26
 5/8 anonim ***** válasza:
tegnap 60km, ma meg 16 az pont elég ahhoz hogy kidolgozza ha csak pára. akkor lesz ilyen ha csak ilyen 1-3 kilómétereket mész és leállítod, aztán visszahül és újra..
2022. dec. 11. 21:59
 6/8 A kérdező kommentje:

Csütörtökön mentem vele 60km-t

2022. dec. 11. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

AZ a baja hogy fos német .

Valóban a francia motorok nem ilyenek.

2022. dec. 12. 05:30
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Á a francia motorok nem ilyenek, azokra biztos az alapvető fizika és kémia sincs hatással🤣🤣🤣
2022. dec. 12. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!