Mennyire érdemes így autót tuningolni?
Van egy 1.9 TDI még a régi pd 101 lovas motor (Audi A4 B6). Úgy tudom ezek a motorok sokat bírnak tuningolás terén. Mennyire érdemes úgy tuningolni, hogy nagyobb turbó kerül beszerelésre és így kap egy chip-et? Például a gyári értékekről 160-170 lóerőre 400-500 nm-re.
Mennyire érdemes csak ezt az egy elemet cserélni a motorban? Gondolom kevlár kuplung kéne rá, de ezt leszámítva van valami fontosabb alkatrész ami feltétlen cserére szorulna vagy beépítésre szorulna, gondolok itt a coolerre pl.?
Hozzáteszem az autó jó állapotban van itt gondolok a kevesebb mint 100 000km-re.
Válaszokat előre is köszönöm!
PD tulajként már annak örülni kell, ha a PD elemek kibírják a gyári értékeket. Kezdd el tuningolni nyugodtan, csak pár százezred mindig legyen új PD elemekre, elég sűrűn kelleni fog.
Ez a "sokat bírnak tuningolás terén" mondat úgy hangzik helyesen, hogy "sok lehetőség rejlik bennük", azaz nagyon sok pluszt ki lehet hozni belőlük, de hogy bírni nem fogja, az biztos.
Tehát a PD elem a gyenge pontja ezeknek a motoroknak?
Amennyiben ezek az elemek már a turbócsere előtt cserélve lesznek a gyárinál jobb minőségű típusokra, megoldható ez a probléma?
tédéít.. minek? :D
Vegyél erős autót, ne ilyen fillérbaxó dízelcsühögővel kormold tele a lakótelepet. :D
"Tehát a PD elem a gyenge pontja ezeknek a motoroknak?"
Legalábbis az biztosan. Tuningoláshoz nem értek, szóval azt nem tudom neked megmondani, hogy a gyári dugók, főtengely, stb, mennyire bírják majd a strapát. Lehet, hogy azok vígan ellesznek, de lehet, hogy 5 ezer kilométer után átégnek, eltörnek, akármi.
Azt viszont tudom, hogy a PD elemek alapvetően sem bírnak túl sokat, kicsit csúnyábban néz rá a motorra az ember és rögtön beszarnak, szóval tuning után lutri az egész és én személy szerint tuti nem mernék túl hosszú távra menni egy tuningolt PD-vel.
Nincs olyan, hogy gyárinál jobb minőségű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!