Jogosítvány megszerzését követően mikor vezethetek?
Sziasztok!
November 30.án sikeresen letettem a vizsgámat b2-es járműre. A rendőr azt mondta rendőrségen lehet igényelni a jogosítványt. Mivel még nem vagyok 18 éves ha megkapom a jogsit ugye 3 hónapig szülővel kell vezetnem.
De tegyük fel, hogy január 16.àn, amikor betöltöm a 18-at, akkor megyek a rendőrségre megcsináltatni a jogsit. Akkor is érvényes lesz ez a 3 hónap?
Előre is köszi!
Amíg 17 éves vagy, addig nem vezethetsz egyedül, kell az előre megjelölt kísérő. Ha betöltöd közben a 18. életévedet, akkor a 3 hónap az érvényes. Minden bizonnyal a jogosítvány kézhez vételekor indul a 3 hónap.
De ez sem világos, hogy a vizsga befejezése után indul a 3 hónap, vagy attól a naptól kezdve amikor meglesz a jogsi a kezemben?
És amúgy az ég világon semmi értelme kedves utolsó, 18 éves korig van értelme, de afölött én kicsit kicseszésnek érzem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!