Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány megszerzését...

Jogosítvány megszerzését követően mikor vezethetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

November 30.án sikeresen letettem a vizsgámat b2-es járműre. A rendőr azt mondta rendőrségen lehet igényelni a jogosítványt. Mivel még nem vagyok 18 éves ha megkapom a jogsit ugye 3 hónapig szülővel kell vezetnem.

De tegyük fel, hogy január 16.àn, amikor betöltöm a 18-at, akkor megyek a rendőrségre megcsináltatni a jogsit. Akkor is érvényes lesz ez a 3 hónap?

Előre is köszi!

2022. dec. 7. 17:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Első kérdés:

Ez külföld, vagy Magyarország? Mert nálunk nincs B2, csak sima B, meg esetleg B+E

2022. dec. 7. 17:35
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon ahogy kézbe kaptad a jogosítványt, már vezethetsz. A kezdő jogosítványra vonatkozó korlátpzások gyakorlatilag hogy két évig nem vontathatsz pótkocsit illetve motor esetén nem szállíthatsz utast.
2022. dec. 7. 17:38
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Rendőrségen ugyan nem igényelsz Te jogosítványt. A kormányablakban kell.

Amint kézbekapod vezethetsz.

2022. dec. 7. 17:43
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel még nem vagyok 18 éves ha megkapom a jogsit ugye 3 hónapig szülővel kell vezetnem."

Ilyen sincs. Te miről beszélsz mégis?

2022. dec. 7. 17:44
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nagyon félreértettél.

Vizsga utáni 4. munkanapon mehetsz OKMÁNYIRODÁBA vagy KORMÁNYABLAKBA, NEM a rendőrségre onnan elég gyorsan elküldenének. Kell a személyid, lakcímkártyád az elsősegély kártyád és viheted magaddal a vizsgaigazolásod, bár azt elvileg gépről meg tudják nézni.

Az, hogy 18 éves korodig csak szülővel vezethetsz butaság. A 14 évesen segédmotoros jogsit szerző gyerekek 4 évet várjanak arra hogy egyedül mehessenek? Meg hogy menne utána a szülő? 18 alatt csak a szülői hozzájárulásról kell nyilatkozatot tenni.

Elintézet az okmányirodában/kormányablakban a papírokat, csinálnak rólad fotót és azthiszem 8-10 munkanap alatt kiküldik postán a plasztik kártyát. Utána vezethetsz egyedül természetesen, csak legyen nálad személyi, jogsi, meg forgalmi (és legyen a kocsin érvényes biztosítás).

2022. dec. 7. 17:44
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fontos lenne tudni, melyik országról van szó, mert magyar viszonyokra semmi sem igaz. De nem is találok B2-t.

Ami magyar jogsit illeti:

Attól kezdve vezethetsz, amitől az okmányirodában megigényelted. Elektronikusan rögzítik, papírt is adnak. Utóbbi jó ha nálad van. Online ügyintézés is lehetséges, ha van használható fényképük a rendszerben (talán két évnél nem régebbi, de lehet csak egy). Ez esetben nincs is papír a kezedben, de vezethetsz.

Ha nem töltötted be a 18-at, akkor csak Magyarország területén.

Az első nemzetközi kategória megszerzésétől kezdve két évig kezdő vezető vagy. Az idő leteltével a kezdő státus automatikusan megszűnik. Kezdőként nem vontathatsz.

Nálunk soha nem volt olyan, hogy egyedül nem lehet kezdőként vezetni. Semmilyen formában.

2022. dec. 7. 17:45
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk akkor:

1. a sikeres forgalmi vizsga napjától számított 3.napra kerül fel a vizsga ténye a nyilvántartásba/adatbázisba, ekkortól kezdheted intézni az okmányirodába.

2. az okmányirodába vinned kell magaddal személyit, lakcímkártyát, orvosi alkalmassági papírt, és az elsősegély kártyát

3. adnak egy 2 oldalas adatlapot ami a jogosítvány kérelmet igazolja, ezzel már vezethetsz Magyarországon, 30 napig érvényes (igen, tudom, hogy régebben ezzel még nem lehetett, de 2 éve változott a szabályozás, mostmár lehet)

4. a jogosítvány kb. 1 hét alatt elkészül, kipostázzák

5. két korlátozás vonatkozik rád majd: 18 év alatt nem vezethetsz külföldön, illetve a megszerzéstől számított 2 évig nem vontathatsz.

2022. dec. 7. 17:48
 8/18 anonim ***** válasza:
83%
én idén júniusban ahogy meglett a forgalmi vizsga 3-kor, már az okmányirodában voltam 5-kor...kaptam papírt, hogy vezethetek, és azzal elvoltam ameddig nem érkezett meg a jogsi :)
2022. dec. 7. 17:59
 9/18 A kérdező kommentje:

Én hibám srácok, Szlovákiáról van szó. Megmondom őszintén azt hittem ugyan azok a szabályok, de úgy látszik mégsem. Azért köszönöm a válaszokat, kötve hiszem hogy az itteni helyzetet is vágjátok, de ha valaki igen egy üzit megköszönök.

Szép estét mindenkinek

2022. dec. 7. 18:14
 10/18 anonim ***** válasza:

Nem tudok szlovákul, de fordítás alapján ez kell neked: [link]

Egyébként a “požiadať o vodičský preukaz” szóösszetételt írtam be Google-be.

2022. dec. 7. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!