Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki és mi célból vásárol egy...

Ki és mi célból vásárol egy új Skoda autót?

Figyelt kérdés

Ma jártam egy autó márkakereskedésben

Egy Skodával kapcsolatban kellett árajánlatot kérnem (feladat volt, nem saját célból mentem, én semleges vagyok az autókkal, van jogsim de nem különösebben érdekelnek az autók..)

Érkezésem előtt persze megnéztem egy YouTube-os tesztelést róla, hogy tudjam mégis miről van szó. A videót 5 hónapja készítették, ugyanarról a modellről, ahol a YouTube-os riporter a végén mondja hogy az autó induló ára 6.5 millió forint.

A kereskedésben konkrétan kiröhögött az értékesítő, hogy "hát az már NAGYON régen volt" az induló ára 7.5 millió forint alapfelszereltséggel, amiben a könyöktámasz sincs!

Sőt, ha nem egy ilyen ronda BKV buszszínben kérem akkor minimum +200e

Elgondolkodtam ki és miért vásárol egy ilyen fapados ócska márkájú autót 8 millió forintért?

Ha megveszem 10 napon belül, akkor 12 hónap múlva meg is kapom 8 milláért. Ha kifutok a 10 napból, akkor a mindenkori deviza ára lesz aktuális.

2022. dec. 5. 18:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Én egyetértek a kérdezővel. Brutális, hogy egy felszereltebb Octavia is 10 milliónál kezdődik. Egy nyomvadt Octavia, aminek a hangzása is ócska, gagyi, szörnyű, a kinézete pedig annyira jellegtelen, annyira unalmas, hogy kimondani nem lehet. Cseh Volkswagen.
2022. dec. 5. 21:52
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

"A belső terét elnézve, 6.5 millióért még azt mondtam volna csak-csak.

De, hogy 999 köbcentis motorral BKV buszszínben, még azt az ócska szövetű könyöktámaszt és műanyag pohártartót is kispórolva több mint 7.5 millió...... komikus talán a legjobb szó :)

De úgy tűnik látom van, akinek ez megfelel így. Örülök :)"

Debil vagy? Az árakat a piac szabja meg, nem Te. Inkább siess, ha autót szeretnél venni, mert jövő év végére már lehet a fapad lesz 10+ millió.

3 havonta emelkednek sokszázezerrel az autó árak.

Toyota RAV4 PHEV közel 3 millióval drágább, mint a tavalyi modell.

El vagy Te varázsolva...

2022. dec. 5. 22:40
 13/20 anonim ***** válasza:
84%

Egyik oldalról a Skoda semmivel nem rosszabb, mint a konkurensei.

A másik oldalról meg árban is teljesen átlagos, még inkább kicsit az olcsóbbak közé tartozik a konkurensekhez képest.

2022. dec. 5. 23:11
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
Most igazából csak a Skodát jöttél fikázni hozzánemértőként, vagy az értékesítő stílusa nem tetszett?
2022. dec. 6. 06:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért vásárolják az emberek ezt az autót, mert egy ilyen típusú ilyen felszereltségi szintű autóra van szükségük. Örülök hogy segíthettem!
2022. dec. 6. 09:22
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet ennyire debil kérdést feltenni?
2022. dec. 6. 09:36
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"De úgy tűnik látom van, akinek ez megfelel így. Örülök :)"

Miért, ha nem felelne meg, akkor milyen megoldás lehetne erre a problémára? Lopjam el az autót a kereskedésből? Vagy a konkurencia bármivel olcsóbb, ugyanebben a méretben?

2022. dec. 6. 11:55
 18/20 anonim ***** válasza:
40%

Az a kemény, hogy Amerikában egy ilyen régebbi Chevy Cruze is felszereltebb, mint nálunk az új Octávia: [link]

Az áráról nem is beszélve.

2022. dec. 6. 19:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Én Skoda Scala-t vettem. "Normál" használat (munka, bevásárlás, utazások).

Hogy miért? Mert ez tetszett meg.

2022. dec. 9. 08:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Nyugodtan le lehet pontozni, de annyi pénzt akkor sem ér a Skoda, amennyiért árulják. Sajnos Magyarországon már kezd luxus lenni az autózás, ha valaki egy megbízható, magasan felszerelt, viszonylag fiatal autót akar, igen a zsebébe kell nyúlnia. A lízingelés nincs elterjedve nálunk, nincsenek valami jó feltételek a kisember számára, pedig a legrosszabb választás az, amikor saját tulajdonként vásárolunk autót, azon lehet a legtöbbet bukni, a cégvezetők nem hiába lízingeknek sokszor. Megint csak Amerikát tudom felhozni, ahol havi 100-150 dollárért már új autót lehet lízingelni úgy, hogy közben keres az ember heti 1000 dollárt. Akinek van egy viszonylag normális munkája, már tudja kölcsönözni igen kedvező feltételekkel az autókat. De más világ, tudjuk nagyon jól, a bolhát nem az elefánthoz kell hasonlítani, Amerikában az autó teljesen más szerepet tölt be, másabbul állnak hozzá az emberek, csak egy közlekedési eszköz, amit úgy cserélgetnek, mintha bicikli lenne.
2022. dec. 9. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!